Новини 12 April 2023

  • 12 April 2023
  • 5.4k Преглеждания

ВиК-Хасково инвестира над 1 милион лева в региона
Инвестиции в размер на 1.3 млн. лв. предвиждат от ВиК - Хасково през 2023 г. Предвидените средства са разпределени по общини и по услуги.



Започна изплащането на възнагражденията на членовете на СИК в Хасково и Димитровград
Започна изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии в Хасково и Димитровград. Има значително увеличение на заплатите на участниците в тези избори в сравнение с предходните. В следващите няколко дни хората ще получат парите си.


Дизелът поевтинява. Трайна ли е тенденцията?
През последните дни дизелът започна да поевтинява. На бензиностанциите в Хасково горивото се търгува между 2,50 и 2,70 за литър. Търговците регистрират и лек ръст на продажбите. Най-вероятно след Великденските празници обаче отново ще има поскъпване.


Затвориха част от дейността на месокомбинат в Кърджали заради месо с неясен произход
Агенцията по безопасност на храните спря част от дейността на месокомбинат в Кърджали. 32 тона агнешко месо, внос от Северна Македония, бе възбранено. Причината - установени заблуждаващи практики за произхода на месото.



Смолянчани предпочитат да купуват по-евтини яйца от производител
Смолянчани предпочитат да купуват по-евтини яйца от производител. В хранителните магазини цената им е между 40 и 50 стотинки за брой.



Масирани проверки по пътищата по време на Великденските празници стартира КАТ-Хасково
Масирани проверки по пътищата по време на Великденските празници стартират от КАТ-Хасково. Пътните полицаи ще проверяват шофьорите за алкохол, дрога, неправоспособност и за превишена скорост.


Полицаи проиграха ситуация с преследване и задържане на нарушители
Близо 100 служители на реда от Смолян и областта взеха участие в практическо обучение за преследване и задържане на нарушители. То се проведе в района на стария стадион по програма, одобрена от главния секретар на МВР.


53 са утвърдените професионални и профилирани паралелки в Кърджали
С две повече ще бъдат професионалните паралелки в област Кърджали през следващата учебна година, стана ясно след утвърждаването им от Министерството на образованието и науката. Броят на профилираните специалности в района обаче все още е по-голям като съотношение.


Заснеха камион, който изхвърля нерегламентирано строителни отпадъци в Хасково
Камион изхвърля строителни отпадъци зад училище „Любен Каравелов“ в Хасково. Превозното средство е забелязано от живеещи в района. Днес хората подадоха сигнал до служба КОРЗ, откъдето заявиха, че ще извършат проверка.


Работилница за великденски яйца организират в Младежкия център
Работилница на боядисване на яйца ще отвори врати утре в Младежкия център. Инициативата е на школата по етнография с ръководител Нели Арнаудова. Ателието ще приема желаещите да участват от 14:00 часа.



Коментари

Гледайте също