Новини 13 April 2023

  • 13 April 2023
  • 5.8k Преглеждания

Чавдар Георгиев застава начело на ОД на МВР в Хасково
Нова рокада в областната дирекция на МВР в Хасково. От днес начело на звеното застава Чавдар Георгиев. Той сменя на поста временно изпълняващия длъжността Любомир Николов.



Шофьорите вече могат да се самоконтролират с дрегери по бензиностанциите
Хасковлии вече могат сами да си правят тестове за алкохол. Те се предлагат по бензиностанциите. Така шофьорите ще могат да се самоконтролират. Инициативата е на „Българската петролна и газова асоциация“. Тя преминава под мотото „С бистър ум зад волана“.


Една година условно за 15-годишния Атанас, убил на пътя 80-годишна жена в Кърджали
Окръжният съд в Кърджали наложи една година условна присъда с три години изпитателен срок на 15-годишния Атанас Илиев. На 4-ти юли, 2022-ра непълнолетното момче като неправоспособен водач, блъсна и уби възрастна жена.


Синята зона в Хасково ще е безплатна за празниците
Синята зона в Хасково ще бъде безплатна по време на Великденските празници от 14 до 17 април. Електроавтобусите и тролейбусите ще изпълняват празнично разписание по редовните си линии. Без промяна остава режимът на работа на паркингите "21 век" и "Аида".


Три язовира в Хасковска област са разрешени за риболов по време на забраната
От 15-и април влиза в сила забраната за риболов. Тя ще продължи до края на май и касае всички пролетно-размножаващи се видове в Черно море, река Дунав и всички вътрешни водоеми.


158 подписа събраха в Дунево под 10 искания, поставени пред Община Смолян
Подписка с 10 искания представиха в Община Смолян жители на село Дунево. Те настояват за писмен отговор кога проблемите им ще бъдат решени.


В гората вече може да се режат дърва само със свидетелство за управление на резачка
Регионалната дирекция по горите в Смолян ще следи дали дървата за огрев, предоставяни на населението, се добиват от правоспособни дървосекачи. Според правилата, които влязоха в сила от тази година, физическите лица трябва да имат удостоверение, за да режат в гората.


"Бързи герои 112" идват в Хасково
В Хасково стартира здравнообразователна програма, която ще се бори с тежките последици на инсулта. Тя е насочена към деца на възраст от 6 до 9 години и техните близки. Целта е хората да потърсят медицинска помощ в първите 3 „златни“ часа, като така има 90% вероятност инсултът да бъде преживян без ужасяващите му последици.


Ирландка, предприела пътешествие от родината си до Йерусалим пеша, мина през Хасково
Ирландка предприе поклонническо пътешествие от родината си до Йерусалим пеша. Днес Аня Бекер мина през хасковските Минерални бани. За преживяванията на жената, разказваме сега!


Кметът на Димитровград Иво Димов боядисва яйца в детска градина „Слънце“
На Велики четвъртък кметът на Димитровград Иво Димов боядисваше яйца с малчуганите от Детска градина „Слънце„. Децата зарадваха градоначалника с празнична програма, посветена на Великден.


Великденска работилница за украсяване на яйца с восък бе организирана в Димитровград
Близо 30 деца участваха във Великденската работилница за украсяване на яйца в Историческия музей в Димитровград. Гост бе майстор-гравьорът Катюша Каменова, която показа техниките восъчен батик и драскане върху яйца.


Обособиха празничен кът в Кърджали за Великден и Рамазан байрам
В Кърджали обособиха специален кът, олицетворяващ Възкресение Христово и Рамазан байрам. Тази година двата празника са непосредствено един след друг.


Благотворителна великденска тренировка организира спортната общност в Хасково.
Благотворителна великденска тренировка организира спортната общност в Хасково. Тя ще се проведе тази събота на стадион „Младост“. Със събраните средства ще бъдат закупени хранителни пакети за възрастни и самотноживеещи хора от селата в общината.



Коментари

Гледайте също