Новини 18 April 2023

  • 18 April 2023
  • 5.8k Преглеждания

Цинични текстове в детска книга разбуниха духовете на родители в Хасково
Вулгарни изрази в детска книга възмутиха родители в Хасково. Творбата е била представена пред ученици от 4 и 5 клас в няколко училища в града като част от национална инициатива, насърчаваща четенето сред децата.



Ротвайлер нахапа жена в димитровградското село Крум
Ротвайлер нахапа жена в димитровградското село Крум. Тя е без опасност за живота, но с рани и по двата крака. Животното не е безстопанствено и многократно е нападало живеещи в съседство хора. Собственичката на кучето заяви, че то ще бъде преместено.


Майка и син загинаха при пожар в Павелско
Два големи пожара в Смолян и региона белязаха Великден. В нощта на празника пламна апартамент в областния град и тричленно семейство се отърва на косъм. Пламъците обаче не пощадиха майка и син, които загинаха в къщата си в село Павелско.


Повдигнаха обвинение за умишлено убийство на непълнолетен, наръгал 22-годишен мъж в Кърджали
22-годишен мъж е бил намушкан в дискотека в Кърджали навръх Великден. Пострадалият е настанен в интензивното отделение на Многопрофилната болница.


Обявиха обществена поръчка за ремонт на шест образователни институции в Хасково
Община Хасково обяви обществена поръчка за ремонт на три детски градини и три училища. Проектите предвиждат цялостно обновяване на сградите за благоприятна, иновативна, подкрепяща и мотивираща образователна среда. С тях ще се кандидатства по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“.


В Ардино се опасяват от ново заливане на моста при село Китница
Община Ардино се опасява от ново заливане на моста при село Китница заради предстоящите обилни дъждове. От местната власт апелират към държавата за по-скорошно разрешаване на проблема с изграждане на ново мостово съоръжение.


Mълния удари новострояща се сграда в Хасково
Мълния удари къща в Хасково. Разцепена е колона на новострояща се сграда в кв. „Хисаря“. Инцидентът е станал вчера сутринта. Като по чудо след гръмотевицата няма пострадали хора.


Огнян Гълъбов е новият председател на Районен съд - Димитровград
Огнян Гълъбов встъпи в длъжността председател на Районен съд – Димитровград. Той беше избран на 28 март с 10 гласа „за“ от членовете на съдийската колегия на Висшия съдебен свет. На проведено общо събрание Гълъбов положи клетва и подписа клетвен лист пред изпълняващия функциите председател на Окръжен съд – Хасково – Миглена Тянкова и своите колеги.


Близо 1300 хасковлии декларираха доходи онлайн по празниците
Близо 1300 жители на Хасково и областта са обявили личните си доходи онлайн през почивните дни, съобщават от офиса на НАП. Срокът за подаване на данъчните декларации на физическите лица е до 2-и май, включително.


53 семейства получиха еднократна финансова помощ за новородено от Община Хасково
53 семейства ще получат еднократна финансова помощ за живородено или осиновено дете. Това съобщават от Община Хасково. Средствата са в размер на една минимална заплата и се отпускат след като заявленията са разгледани от комисия.


С научна конференция Хасково отбелязва 80 години от голямото дарение на Стойчо и Кица Марчеви
Научна конференция, посветена на 80 години от голямото дарение на Стойчо и Кица Марчеви, ще се проведе в Хасково. Събитието ще премине под мотото „Дарителство и благотворителност в България – традиция и съвременност“. На него ще присъстват множество изявени учени.


78 гълъба политат в небето над Забърдо за Деня на Европа
В родопското село Забърдо се готвят да отбележат Деня на Европа - 9 май. За празника са поканени посланици на европейски страни в България, а в небето символично ще бъдат пуснати да полетят 78 гълъба.



Георги Пеев спечели златен медал на световното първенство по плуване за трансплантирани
Георги Пеев от Хасково стана световен шампион по плуване на първенството за трансплантирани в Австралия. Той триумфира на 100 метра бруст в групата от 40 до 49 г. За мъжа предстои участие и в дисциплините 50 метра бруст и 50 метра кроул.


"Саяна Хасково" ще търси домакински успех срещу "Сливен"
„Саяна Хасково“ приема отбора на „Сливен“ в мач от 30-ти кръг на Трета Югоизточна лига. Двубоят е утре от 17:00 часа.


Дженев и Георгиев се класираха за осминафиналите на "Haskovo cup"
Започнаха срещите от основната схема на международния тенис турнир в Хасково. Двубоите се провеждат на кортовете в парк Кенана.



Коментари

Гледайте също