Новини 19 April 2023

  • 19 April 2023
  • 5k Преглеждания

5-годишно дете е с опасност за живота след катастрофа. От КАТ продължават със засиления контрол на пътя
5-годишно дете е с опасност за живота след катастрофа край Свиленград. Инцидентът е станал вчера следобед. Пострадали са още 2 жeни. Зад волана е бил 32-годишния баща на момченцето, който е дал положителна проба за наркотици и е арестуван. Междувременно от Пътна полиция - Хасково започнаха поредната специализирана акция.



100 000 лв. за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми отпускат от Община Хасково
100 000 лв. за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми отпуксат от Община Хасково през 2023 г. Кандидатстването за финансово подпомагане за процедури инвитро и инвиво започва от 24 април. Крайният срок за подаване на документите е 31 май.


Община Димитровград приема документи за финансиране на инвитро процедури
До 19 май и Димитровград ще приема документи за финансиране на инвитро процедури. Право на помощ имат двойки, които живеят на територията на общината.


Няколко институции влязоха на проверка в „Къщата за кучета“ в Смолян
В Смолян няколко институции направиха изненадваща проверка в т.н „Къща за кучета“. В центъра на града възрастна жена отглежда около 40 животни, които тормозят с години квартала. На стопанката бяха съставени протоколи за редици нарушения. Решава ли това проблема? Отговорът в следващия репортаж.


27 камери за видеонаблюдение в община Момчилград ще следят за нередности
Община Момчилград ще се бори срещу вандалските прояви и престъпността с видеонаблюдение, разположено на възлови места в града и селата. 27-те камери трябва да заработят това лято.


Нулев интерес от страна на гражданите при обсъждането на заема за парк "Марица" в Димитровград
Публично обсъждане за увеличаване размера на съществуващия кредит по проекта за ремонта на парк "Марица" се проведе в Димитровград. Заместник-кметът на общината Яшо Минков аргументира исканото увеличение с индексирането на цените в резултат на високата инфлация.


Община Ивайловград получава 30 апартамента от държавата
Община Ивайловград получава държавни имоти. Това реши на свое заседание Министерският съвет. Апартаментите се отпускат на местната администрация за социални дейности.


Смолянчани още гадаят кой е новият тотомилионер
Кой е новият тотомилионер? Този въпрос вече седмица вълнува хората в Смолян. Печелившият фиш от почти 8.5 млн. лева е пуснат в пункт в родопския град.


Броим врабчетата в България на 22 април
За седма поредна година ще се проведе кампанията „Ние броим врабчетата“ на Българското дружество за защита на птиците. Тя има за цел да се установи числеността им, местата за живот, които предпочитат и кой вид врабче преобладава у нас.


Дни на кариерно ориентиране в Езиковата гимназия в Хасково
Дни на кариерното ориентиране се провеждат в Езикова гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Хасково. Събитието се организира по инициатива на десетокласници от училището. До края на седмицата ще има срещи между ученици и представители на университетите в страната.


Три юбилейни концерта за 70-тaта годишнина на Дома на културата в Кърджали
Домът на културата в Кърджали чества 70 години от създаването си. Юбилеят ще се отбележи с музикална програма. Тя е под надслов „70 години творчество – с поглед към бъдещето“.


Микяй Наим е европейски вицешампион по борба
Микяй Наим стана европейски вицешампион по борба. Състезателят на "Димитровград“ спечели сребърния медал в категория до 65 килограма на първенството в Загреб.


Станаха ясни осминафиналистите в тенис турнира "Купа Хасково"
Ясни са всички осминафиналисти в международния тенис турнир „Купа Хасково“. В следващия кръг водачът в схемата Адрияно Дженев ще играе срещу Офек Шиманов от Израел. При девойките поставената под номер едно състезателка отпадна от надпреварата.


Коментари

Гледайте също