Новини 20 April 2023

  • 20 April 2023
  • 5.9k Преглеждания

Катастрофа между тир и кола затвори за часове АМ "Марица"
Жена пострада при катастрофа на магистрала Марица. Произшествието стана между тир и лек автомобил. Инцидентът затвори за няколко часа платното в посока Свиленград. Автомобилите се отклоняваха от пътен възел Симеоновград през Харманли до пътен възел Тополовград.



Оставиха за постоянно в ареста непълнолетния, наръгал 21-годишен мъж в Кърджали
Окръжният съд в Кърджали остави за постоянно в ареста непълнолетния, наръгал с нож 21-годишен мъж. Инцидентът стана преди дни в дискотека в родопския град.


Библиотеката в Хасково отбеляза 70 години. Читалня 1 ще носи името на Атанас Ванчев дьо Траси
„Атанас Ванчев дьо Траси“ - така ще се казва вече Читалня №1 на РБ "Христо Смирненски" в Хасково. Това стана ясно при откриването на кръгла маса, посветена на 70-годишния юбилей на културната институция . По този повод е издадена и специална книга за дейността й.


От 26-и април започва приема на първокласници в Хасково
822-ма са първокласниците за новата учебна година в Хасково. Кандидатстването в училищата отново ще е по електронен път на сайта на общината. Системата ще бъде активна от 26 април.


В Хасково се провежда научна конференция, посветена на дарителството
Най-големите дарители на Хасково – Стойчо и Кица Марчеви искали върху имота им да се изгради училище. Вместо това обаче сега там е градската автогара. Това стана ясно при откриването на научна конференция, посветена на дарителството в Хасково. Тя ще продължи и утре, като ще бъдат представени факти за актовете на добрина в миналото.


40 ученици се включиха в астрономическото състезание "Пътуване в Космоса" в Димитровград
Астрономическо състезание се проведе в двора на Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ в Димитровград. В него се включиха петокласници от 9 училища в града.


Тържествено осветиха знамето на ученическия гвардейски отряд в Рудозем
Тържествено осветиха знамето на ученическия гвардейски отряд към СУ "Св.Св. Кирил и Методий" в Рудозем. На тържеството присъстваха много официални гости, ученици и жители на града.


Изложбата „Безкрайна Вселена“ е подредена в хасковската галерия „Форум“
Изложба под надслов „Безкрайна Вселена“ е подредена в хасковската галерия „Форум“. Неин автор е пловдивската художничка Снежана Генева. Eкспозицията e от 30 творби.


Стартира конкурсът за детска рисунка в памет на Джемал Емурлов - Джими
За поредна година в Кърджали ще се проведе областен конкурс за детска рисунка на тема „Родопски багри“. Инициативата е в памет на именития художник Джемал Емурлов – Джими.


Стелиян Гюзелев ще представи Хасковска област на Световните игри на Спешъл Олимпикс
Стелиян Гюзелев ще представи Хасковска област на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс. Надпреварата ще бъде през месец юни в Германия. 17-годишният Стелиян, който е от Любимец, е включен в отбора по лека атлетика.


Дженев и Георгиев се класираха за четвъртфиналите на ITF турнира "Купа Хасково"
Адрияно Дженев се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от втора категория в Хасково. Георги Георгиев също намери място в следващата фаза след труден успех над тенисист от Швеция.


Спас Милушев донесе победата на „Саяна Хасково“ над „Сливен“
Спас Милушев донесе победата на „Саяна Хасково“ над „Сливен“. Милушев отбеляза и двете попадения във вратата на гостите.


Коментари

Гледайте също