Новини 24 April 2023

  • 24 April 2023
  • 5.4k Преглеждания

Пациенти алармират за липсващ инсулин по аптеките
Инсулин за диабет тип 2 липсва в аптечната мрежа в Хасково. За това сигнализират пациенти, които дни наред не могат да открият животоподдържащото лекарство. Подмяната на медикамента може да отнеме дни, а това да доведе до влошаване на състоянието на болните. Неофициално - причината за недостига е липса на внос, както и задържане на лекарства с цел реекспорт.



Резултатите в Токачка: Салмонела в пилешкото, но то не е консумирано от децата
Откриха наличие на салмонела при изследването на храната в училищния стол в крумовградското село Токачка. Проверките бяха извършени в началото на месец април след съмнение за хранително натравяне на няколко деца. Според институциите обаче резултатите нямат връзка с неразположението на учениците.



Две постройки погълна подземна пещера в Устово, районът още не е укрепен
Подземна пещера почти погълна две постройки в смолянския квартал Устово. Инцидентът стана през уикенда. Днес комисия от община Смолян извърши оглед на пропадането.


Срязаха оградата на зоокът "Кенана" в Хасково
Неизвестни лица срязаха клетката на елените в зоокът „Кенана“ в Хасково и част от външната ограда на парка. Деянието е било извършено през уикенда. От управата на зоопарка заявиха, че няма откраднати животни.


Търсят се осиновители за животните от „Къщата на кучета“! Всички са дребни породи
В Смолян стартира кампания за осиновяване на кучетата от къщата на ул. „Кольо Шишманов“. Пенсионерката, която се грижи за над 40 животни, потърси екипа на еТВ за помощ. Недялка Пенева моли хората да осиновят някои от питомците й. Вижте другата страна на тази история!


Община Хасково награждава трима учители и един културен деятел
Трима учители и един културен деятел са предложени от експертната комисия при община Хасково за награждаване. Те ще бъдат удостоени за заслуги към образованието и културното дело. Предложенията ще бъдат разгледани на сесията на Общинския съвет на 28 април.



Представиха книга за 95-годишната история на ПГЛП "Райна Княгиня"
Книга за историята на Професионалната гимназия по лека промишленост в Хасково бе представена в РБ "Христо Смирненски". Изданието е повод 95 години от създаването на училището. Така от учебното заведение отбелязаха патронния си празник.


Усилията за интеграцията на ромите в Хасково продължават
Деца и младежи от различни етноси изнесоха концерт в голямата зала на Младежкия център в Хасково. Събитието се състоя в рамките на проект „Успяваме заедно“ на община Хасково в партньорство със сдружение „Шанс и закрила“.



Рок група „Хангар 42“ промотира дебютния си албум „Приказка“ с концерт в Хасково
Рок група „Хангар 42“ промотира дебютния си албум „Приказка“ с концерт в Хасково. Специални гости на музикалното събитие ще бъдат Славчо и Наско от Б.Т.Р и Славин Славчев.


В село Райново се проведе десетото юбилейно издание на регионален готварски събор
Млади кулинари от страната се включиха в десетото юбилейно издание на Регионалния готварски събор в село Райново. Задачата им бе да приготвят различни видове баница. По традиция кулинарите работиха в домовете на семейства от димитровградското село. Организатор на кулинарния форум е Народно читалище „Марица – 2008“.



Започват Дните на поезията в Димитровград.
Започват традиционните Дни на поезията “Пеньо Пенев“ в Димитровград. Те стартират утре и ще продължат до 12 май. Тази година в програмата са включени поетични срещи, международна конференция, концерти и изложби.


Откриха фолклорна къща – музей, съхраняваща традициите в Родопите
Официално откриха фолклорна къща – музей „Гърнатскине конаци“ в момчилградското село Балабаново. Неин създател е народният изпълнител Филип Синапов.


Адрияно Дженев спечели тенис турнира "Купа Хасково"
Адрияно Дженев триумфира на международния тенис турнир „Купа Хасково“. На финала Дженев победи с 2:0 сета италианеца Лоренцо Шчиабаши. При девойките титлата на сингъл завоюва Йоана Константинова.


Две титли за джудистите на Хасково на ДЛП за мъже до 23 години
Две титли спечелиха хасковските джудисти на Държавното лично първенство за мъже до 23 години. Златни медалисти са Христо Христов и Джани Бъчваров.


"Саяна Хасково" загуби гостуването си в Марково
„Саяна Хасково“ загуби гостуването си на „Сокол“. Отборът от село Марково спечели с 2:1. В друг мач от футболното първенство „Димитровград“ записа поражение с 1:0 от Карнобат.


Баскетболният тим на "Хасково" завърши на четвърто място в турнира за купата на ББЛ
„Хасково“ се размина с трофея в турнира за Купата на Българската баскетболна лига. Титлата спечели „Миньор 2015“.


Коментари

Гледайте също