Новини 12 May 2023

  • 12 May 2023
  • 4.7k Преглеждания

20 надзиратели от Смолян излязоха на протест
За възстановяване на 24-часовите смени на работа настояха надзирателите от Затворническото общежитие в Смолян. Те се присъединиха към националния протест на колегите им.



Надзирателите в Кърджали също излязоха на протест
И надзирателите от следствения арест в Кърджали излязоха на протест. Основните им искания са свързани с повишаване на доходите, подобряване на условията на труд и връщане на стария режим на работа.


Tече проверка в ОД МВР- Хасково заради катастрофата, при която загина 23-годишният Йордан
Тече проверка в Областната дирекция на МВР в Хасково заради катастрофата, при която загина 23-годишният Йордан Бозуков. Държавното обвинение е възложило на директора да установи уведомяван ли е прокурор за инцидента. Очаква се резултатите да станат ясни в края на този месец.


Намериха стотици монети, икони и кръстове в дома на мъж от Харманли
Нерегистрирани археологически предмети са открити в дома на 62-годишен мъж от Харманли. В акцията срещу иманярството са участвали служители на ГДБОП – София и криминалисти от хасковската дирекция на МВР.


Проверяват язовири в Област Хасково
Предстоят проверки на язовирите в Община Любимец. Това съобщават от Областна администрацията. Комисия рутинно проверява всички изкуствени водоеми на територията на региона. До момента експeртите са посетили язовири в общините Тополовград и Стамболово.


Поставят соларно осветление на парк "Вапцаров" в Димитровград
Предстои подмяна на осветлението на парк „Вапцаров“ в Димитровград. Дейностите ще се финансират по европейски проект. Целта е да се намали потреблението на ток.



Посланикът на Кралство Испания посети СУ “Петко Р. Славейков“ в Кърджали
Посланикът на Кралство Испания у нас посети най-голямото училище в Кърджали. Визитата му е свързана с инициативата „Месецът на Испания“.


Община Смолян обяви кампания за пролетно почистване на града
Масова кампания за пролетно почистване на града обяви община Смолян. Тя ще продължи до 21 май. От общината призовават гражданите да се включат.



Диригентът Николай Илиевски ще участва в концерт на Камерния оркестър в ДКТ "Иван Димов"
Концерт, посветен на 110-годишнината от рождението на английския композитор Бенджамин Бритън, ще изнесе Камерният оркестър към Община Хасково. Музикалната програма ще бъде на 15 май на сцената на театър „Иван Димов“.


Започна Държавното първенство по вдигане на тежести
Започна Държавното първенство по вдигане на тежести. Шампионатът се провежда в зала „Дружба“. Днес на състезателния подиум излязоха щангисти в четири възрастови групи.


Националите по борба участват на турнир в Румъния
Националният отбор по борба за кадети и кадетки участва на турнир в Букурещ. В състава в свободния стил е включен и състезател на хасковския клуб „Ангел войвода“.


Коментари

Гледайте също