Новини 16 May 2023

  • 16 May 2023
  • 4.9k Преглеждания

Иван Маринов се оттегля от надпреварата за шеф на Окръжен съд - Хасково
Обрат в конкурса за шефското място на Окръжен съд – Хасково. Дни преди изслушването Иван Маринов се оттегля от надпреварата. За поста остават да се борят Стратимир Димитров и Милена Дечева.



Училищата в Хасково са готови за матурата по БЕЛ в петък
Училищата в Хасковска област са готови за провеждането на матурите в 12 клас, които започват в петък на 19 май. 1 541-ин зрелостници са подали заявления за държавния изпит по Български език и литература. Втората матура ще е на 23 май.



43-годишен мъж нападна с брадва служители на Агенцията по безопасност на храните от Хасково
43-годишен мъж от хасковското село Брягово е арестуван, след като е нападнал с брадва служители на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Контролните органи са били на проверка в дома му заради подаден сигнал за нерегламентирана търговска дейност.


Джип се заби в трактор с прикачен инвентар
Джип се блъсна в трактор с прикачен инвентар. Инцидентът стана рано тази сутрин на пътя между Хасково и Димитровград. Като по чудо няма пострадали при катастрофата.


Ежедневни вандалски посегателства върху Въжения парк в кв. „Простор“ в Кърджали
Вандалските прояви над Въжения парк в Кърджали са ежденевие. От ръководството вече са решили да монтират видеокамери, които да следят за нарушители.


След набезите от вълци отстреляха 6 хищника в района на Кърджали и Джебел
6 вълка са били убити в района на Кърджали и Джебел от началото на месец май. Индивидуалните разрешителни за отстрел бяха издадени след зачестилите набези на хищници над селскостопански животни.


Учители от страната наблюдаваха уроци по здравно възпитание в училището в Търън
Учители и ученици от три учебни заведения в страната гостуваха на Основно училище "Стою Шишков" в смолянското село Търън. Домакините им представиха уроци по здравно възпитание.



182-ма зрелостници изпрати Езиковата гимназия в Хасково
182-ма зрелостници изпрати Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Хасково. На официална церемония бяха връчени и наградите на най-изявените ученици в различните направления.


95 абитуриенти изпрати ПГТ "Александър Паскалев" в Хасково
С димки и пожелания, изписани върху бели тениски, абитуриентите от гимназията по туризъм „Александър Паскалев“ се сбогуваха с училището си. Отличник на Випуск 2023-та е Наталия Делчева.


Езиковата гимназия в Смолян изпрати абитуриентите си от випуск 2023
И в Смолян започнаха тържествата на абитуриентите. Днес престижната Езикова гимназия в града изпрати 76 зрелостници.


eTV отпразнува 10 години!
еТВ навърши 10 години! Екипът на телевизията отпразнува юбилея си с изискан коктейл в Регионалния исторически музей. Медията се излъчва в няколко области и над 30 общини в Югоизточна България. Стотици хиляди са зрителите, които гледат новините и авторските предавания в интернет. За десетилетие еТВ се превърна в най-добрата регионална телевизия в цялата страна.


Димитровград ще бъде домакин на училищни игри по джудо
Димитровград ще бъде домакин на училищни игри по джудо. Организатори са местният клуб и община Димитровград. В състезанието ще се включат млади джудисти от 7 училища.


Хасково бе домакин на състезание по лека атлетика
Деца от 6 до 11-годишна възраст се включиха в състезание по лека атлетика в Хасково. Турнирът се проведе на стадион „Младост“.


Коментари

Гледайте също