Новини 17 May 2023

  • 17 May 2023
  • 4.8k Преглеждания

РП - Хасково повдигна две обвинения на нападателя с брадвата от с. Брягово
44-годишният мъж от хасковското село Брягово, който нападна с брадва полицаи и служители на Агенцията по храните, е привлечен като обвиняем. От Районна прокуратура – Хасково съобщиха, че срещу него има повдигнати две обвинения за заплаха за убийство.



Започва делото за палежа на тютюневия склад в Хасково
Хасковският окръжен съд насрочи за 18 май разпоредителното заседание по делото за палежа на тютюневия склад и две къщи в Хасково. То беше образувано срещу 33-годишния Тодор Бойчев. Трите постройки са на обща стойност близо 500 000 лева, а нанесените щети са за над 45 000 лева.


С над 3 милиона лева без ДДС подменят уличното осветление в община Хасково
Две обществени поръчки за подмяна на уличното осветление в града и селата обявиха от община Хасково. Работата започва след обследване на енергийната ефективност. Целта е да се намали консумацията на ток и да се подобри качеството на уличното осветление.


Тежка катастрофа прати трима души в Спешното
Трима души пострадаха при челен сблъсък между два автомобила на пътя за село Смилян. Инцидентът е станал вчера в късния следобед. Ранените са без опасност за живота.


ВиК Кърджали ще обжалва наложени от МОСВ корекции по договори за обществени поръчки
ВиК-Кърджали ще обжалва наложените от Министерството на околната среда и водите корекции по договори за обществени поръчки. Темата с нередностите в дружествата бе дискутирана в края на април. Тогава министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова обяви, че са открити нарушения при четири ВиК оператора в страната.


БНР Кърджали се включи в националния протест на медията с искане за по-високи възнаграждения
Журналисти, работещи в Българското национално радио в Кърджали, излязоха днес на протест. Те се включиха в националното недоволство на служителите в медията. Настояването е за 25% увеличение на заплатите.


До 50 лв. глоба за абитуриенти, които висят от автомобилите
Глоба до 50 лв. грози абитуриентите, които висят от леките автомобили и свирят с клаксони. Това съобщиха от хасковската Пътна полиция. Само през вчерашния ден санкции са наложени на 10-ма зрелостници. От КАТ са създали и цялостна организация за предстоящите балове.


ПГДС "Цар Иван Асен II" в Хасково изпрати 55-тият си випуск
Юбилеен 55-ти випуск изпрати Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен Втори“ в Хасково. Тази година 122-ма абитуриенти се сбогуват с училището. На тържеството бе връчена наградата „Достоен Асеневец“.


Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград е „Библиотека на годината“ за 2022-ра
Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград е „Библиотека на годината“ за 2022-ра. Престижното признание се връчва ежегодно от Българската библиотечно-информационна асоциация.



Националният кулинарен фестивал "Празник на Ябълковската пуска" ще се проведе на 27 май
Националният кулинарен фестивал "Празник на Ябълковската пуска"ще се проведе на 27 май в димитровкрадското село Ябълково. Тричленно жури ще определи най-добрите, за които са предвидени награди. Организирана е и музикална програма


Учебни заведения от Смолян участваха в изложение, посветено на Европейската година на уменията
Изложение, посветено на Европейската година на уменията, организира Областният информационен център в Смолян. Със свои щандове на площад "Свобода" се включиха средни училища, професионални гимназии и Физико-технологичния факултет на Пловдивския университет.


Над 60 деца участваха в състезание от веригата "А1 атлетика за младежи" в Хасково
Хасково бе домакин на кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“. В турнира се включиха над 60 деца от девет града.


Футболисти играха мач срещу борци в Деня на българския спорт
Със забавни игри и тренировки в Хасково отбелязаха Деня на Българския спорт. В инициативата се включи и местното Спортно училище „Стефан Караджа“.



Коментари

Гледайте също