Новини 19 May 2023

  • 19 May 2023
  • 5k Преглеждания

Осъдиха на пробация нападателя с брадвата от Брягово
9 месеца пробация получи като наказание 43-годишният Мирослав Желязков, който на 15 май нападна с брадва в Брягово двама полицаи. Присъдата на Районен съд – Хасково е след споразумение и не подлежи на обжалване и протест.



1305 зрелостници се явиха на матурата по български език и литература в Хасковска област
1305 зрелостници се явиха днес на матурата по български език и литература в Хасковска област. 89 я пропуснаха. Интерпретативното съчинение бе по стихотворение на Петя Дубарова, а темата на есето - „Живот в мрежата“.


На възпоменателен митинг в Джебел ДПС коментира евентуалното си участие във властта
В Джебел почетоха жертвите на "Възродителния процес". На събитието присъства голяма част от актива на Движението за права и свободи. От малката родопска община бе изразено желание и подкрепа за съставяне на правителство.


Смолянска област удари дъното по раждаемост
Смолян достигна най-ниския коефицент на раждаемост от всички области в страната. За 2022 година на бял свят са се появили само 482 бебета.


Канадски бизнесмен върви 4 хиляди километра пеша в името на по-чист въздух
Канадският бизнесмен и екоактивист Крейг Кохон минава през Хасково на път към Истанбул. Предприемачът върви пеша от Лондон до турския мегаполис в кампания, посветена на чистия въздух. Историята разказваме сега!


Първите чествания на 24 май в Хасковско започват още преди Освобождението
Повече от два века българите отбелязват Празника на буквите. Единствено атентати, преврати и други трагедии са осуетявали честванията за Деня на Св. Св. Кирил и Методий. Това разказаха на пресконференция историците Милен Вълчев и Веселина Узунова. Според тях 24-ти май трябва да бъде обявен за Национален празник.


Отборът на СУ “Отец Паисий“ в Кърджали е победител в областното състезание по първа помощ
Ученици от Кърджали участваха в областно състезание по оказване на първа долекарска помощ. Организатор на надпреварата бе местната структура на Българския червен кръст.


С концерт ДГ "Буратино" в Смолян отпразнува 70 години
С концерт в залата на Родопския драматичен театър Детска градина "Буратино" отпразнува своя 70-годишен юбилей. Малчуганите завладяха публиката с изпълненията си, а детското заведение получи много цветя и поздравления.



В рамките на един сезон бадминтонистът Даниел Николов стана шампион в четири държави
Даниел Николов се завърна в България, след като стана държавен шампион в Италия. За хасковлията това бе поредната титла през сезона. Екипът ни се срещна с бадминтонистът, който тази година вече има на сметката си трофеи от няколко държави.


"Димитровград" приема "Саяна Хасково" в областно футболно дерби
„Димитровград“ посреща „Саяна Хасково“ в областни футболно дерби. Мачът е утре на стадион „Миньор“.


Хасково е домакин на финалите в баскетболния шампионат за юноши
Хасково е домакин на финалната четворка в баскетболния шампионат за юноши до 19 години. Мачовете са през уикенда.


Коментари

Гледайте също