Новини 23 May 2023

  • 23 May 2023
  • 4.7k Преглеждания

Искат имунитета на Делян Добрев
Софийска градска прокуратура поиска от главния прокурор да свали имунитета на народния представител от Хасково Делян Добрев. Предложението е във връзка с досъдебно производство, по което депутатът е обвинен в умишлена безстопанственост в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.



Пламна война между две фамилии в село Малко градище заради отнет на пътя човешки живот
Вражда между две фамилии в село Малко градище продължи с унищожаване на имущество. Разбити са четири коли, а в ареста са трима души. В основата на вендетата стои отнет при катастрофа човешки живот.


10 зрелостници не се явиха на втората матура по избираем предмет в област Хасково
10 зрелостници не се явиха на втората матура по избираем предмет в област Хасково. Заявление за участие бяха подали общо 1438 дванайсетокласници. Най-предпочитана и тази година остава матурата по английски език.



По-малко аварии след подмяната на вътрешната водопроводна мрежа в Кърджали
Авариите по вътрешната водопроводна мрежа на Кърджали са намалели значително след реконструкцията й. Това твърдят от ВиК. С колко ще паднат загубите на вода ще стане ясно след ремонта на пречиствателната станция.


Община Смолян започва реновиране на площад „Възраждане" в квартал Устово
Община Смолян ще реновира площад "Възраждане" в квартал Устово. Решението е взето, след като инициативен комитет внесе подписка с искане за обновяване на знакови места в централната част на квартала.


Близо 200 човека си измериха безплатно кръвното налягане в Хасково
Все по-млади хора страдат от висково кръвно налягане. Това сочат данните на Българската лига по хипертония. Днес в Хасково близо 200 човека си измериха безплатно кръвното налягане.


Осем учители и директор в Кърджали с високи отличия от МОН
Осем преподаватели от пет училища в Кърджали получиха грамоти „Неофит Рилски“. Отличията се присъждат всяка година от Министерството на образованието и науката .


Многолюдно шествие на 24 май в Хасково
Над 1300 деца, ученици и студенти от Хасково ще се включат в празничното шествие на 24 май. В Деня на българската писменост и книжовност ще бъдат наградени и отличените от общината ученици. Официалната церемония ще се проведе на сцената на СК „Спартак“.



Празнично шествие за 75-ия рожден ден на Детска градина "Родопчанче"
Детска градина "Родопчанче" в Смолян отпразнува 75-тия си рожден ден с шествие в навечерието на 24 май. Кметът Николай Мелемов поздрави за празника деца, родители и учители.



Константин Маршавелов пропуска "Писта Хасково"
40 автомобилни пилоти ще стартират на „Писта Хасково“. Надпреварата е в събота и неделя. Големият отсъстващ е неколкократният победител на състезанието в Хасково Константин Маршавелов.


Безплатен превоз за феновете на "Саяна Хасково" за финала в Бистрица
Безплатен превоз за феновете на „Саяна Хасково“ за финала в турнира за купата на Аматьорската футболна лига. От ръководството на „червено-белите“ са осигурили автобус за привържениците, които са решили да подкрепят тима в Бистрица.


Състезателките на "Юнак" с отличия от турнир в Стара Загора
Престижни класирания за състезателките на хасковския клуб по спортна гимнастика „Юнак“. Отличията бяха завоювани в рамките на турнир в Стара Загора.


Коментари

Гледайте също