Новини 30 May 2023

  • 30 May 2023
  • 4.8k Преглеждания

ВСС не избра председател на Окръжен съд-Хасково
Висшият съдебен съвет не избра председател на Окръжен съд- Хасково. Днес кадровиците се събраха на заседание, но нито един от кандидатите не получи достатъчно гласове. Така начело на съда остава Миглена Тянкова, а процедурата започва отново.



Два автомобила са пламнали в полунощ в Димитровград
Два автомобила са горели в полунощ в Димитровград. Колите са били запалени пред дома на собствениците им. По случая е образувано досъдебно производство.


Ръст на ухапаните от кърлежи регистрират в Хасково
Ръст на ухапаните от кърлежи регистрират в Инфекциозно отделение на хасковската болницата. Медиците вече са оказали грижа и за няколко пациенти с Лаймска болест и Марсилска треска. Междувременно зрители сигнализираха, че в парк „Кенана“ са засечени и змии.


Само заради миграция Смолянска област е намаляла с 423-ма души
Отрицателен механичен прираст констатира статистиката в Смолянска област. За една година, само заради миграция, населението е намаляло с 423-ма души.


Нова обществена поръчка за автобусен превоз ще проведе кмета на Смолян
Общинският съвет на Смолян възложи на кмета Николай Мелемов да проведе обществена поръчка за осъществяване на автобусен превоз в града и до селата. Докладната беше приета, въпреки възраженията на част от съветниците.


С тържествени ритуали ще отбележат Деня на Ботев в хасковско
Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни ще бъде отбелязан в Хасково с тържествен ритуал. Събитието ще бъде в 12:00 часа пред паметника на големия революционер. Ритуал организира и община Димитровград.


Община Хасково ще награди победителите в конкурса за най-гиздава носия
На 1-ви юни община Хасково ще награди победителите в конкурса за най-гиздава носия “Аз съм българче!“. Близо 30 деца участваха във фотосесията, която бе част от програмата на националния събор "Китна Тракия пее и танцува".


Интересна образователна програма организира община Димитровград за 1 юни
Разнообразна образователна програма е организирана от община Димитровград по повод 1 юни. За децата на града са подготвени интересни работилници, изложби, игри и подаръци.


Парк „Простор“ в Кърджали посреща децата на 1-ви юни с игри и състезания
Денят на детето-1 юни ще бъде отпразнуван и в Кърджали. За малчуганите са предвидени много игри, състезания и забавления. Празникът ще бъде в парк „Простор“.


Наградиха млади математици от Хасково
Математиците от Хасковска област са сред най-добрите в страната. Това сочат резултатите от две национални ученически състезания. Наградите бяха връчени днес на официална церемония.



Ученици от Кърджали представиха изработени от тях 3D макети на чапли
Ученици от Кърджали сътвориха макети на чапли, използвайки отпадъчни материали. Творенията бяха представени в Регионална библиотека „Никола Вапцаров“.


Финалът между "Саяна Хасково" и "Локомотив" е утре на ст. "Витоша"
„Саяна Хасково“ излиза в най-важния си мач през сезона. Утре „червено-белите“ играят финал в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига.


Коментари

Гледайте също