Новини 31 May 2023

  • 31 May 2023
  • 4.7k Преглеждания

59 блока в Димитровград чакат одобрение за саниране
59 многофамилни жилищни сгради от община Димитровград са кандидатствали за саниране пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството по Националния план за възстановяване и устойчивост. Блоковете са преминали първия етап от процедурата и са подали пълен комплект документи.



За пореден път възобновиха строителството на църквата "Свети Иван Рилски" в Хасково
Възобновяват строителството на църквата „Св. Иван Рилски“ в Хасково. От няколко дни се извършват подготвителни дейности, като съвсем скоро ще започне и същинското строителство. Събраните обаче до момента от дарения средства са крайно недостатъчни.


ПМГ "Акад. Боян Петканчин" получи собствеността на още една сграда. Ще строят допълнителни кабинети.
Природо-математическата гимназия в Хасково е получила собствеността на сградата, която се намира в двора на училището. Сега ще се търси финансиране, за да може в постройката да бъдат изградени нови кабинети.


28-годишен мъж извършва множество кражби на търговски обекти и коли в Хасково
28-годишен мъж непрекъснато обира търговски обекти и автомобили в Хасково. За това сигнализираха потърпевши. Най-често кражбите са на дребни суми или предмети. От Полицията съобщиха, че има множество сигнали срещу мъжа.


РЗИ-Хасково с акция срещу тютюнопушенето в центъра на града
Експерти на РЗИ - Хасково измерваха въглеродния оксид в издишания въздух на активни и пасивни пушачи в центъра на града. Инициативата се проведе във връзка със Световния ден без тютюнопушене 31 май.


Осъдиха 43-годишен мъж, блъснал жена на пешеходна пътека в Кърджали
43-годишен мъж от Кърджали бе признат за виновен в причиняване на смърт по непредпазливост. Съдът му наложи наказание „лишаване от свобода” за срок от две години и четири месеца.


При реконструкцията на главния колектор в Смолян ще се използва безизкопна технология
За първи път в Смолян ще се използва безизкопна технология при реконструкцията на главния колектор, съобщиха от "ВиК". Проектът е част от втория воден цикъл и до няколко дни се очаква фирмата изпълнител да поиска разрешение за строеж.


Представят Перперикон в Брюксел
Древният град Перперикон ще бъде представен в Брюксел. Презентацията ще бъде в Европейския парламент.


Деца от седем държави се включиха в етнофестивала в Минерални бани
Състави и индивидуални изпълнители от седем държави участват в 20-то юбилейно издание на детския етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“. Международният форум започна днес в курортното селище Минерални бани.


Арт школа "Пастело" открива годишната си изложба за Деня на детето
Изложбата „В света на животните“ е подредена във фоайето на Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Тя е дело на възпитаниците на Арт школа „Пастело“. В нея са включени творби от изобразителното и приложното изкуство.


Оригинална изложба "Захарна магия в сърцето на Родопите" откриват в Момчиловци
Оригинална изложба „Захарна магия в сърцето на Родопите“ ще бъде открита на 3 юни в родопското село Момчиловци. Тя се реализира от "Сладка Асамблея - Моята България" с подкрепата на кметството.



Изненада в осминафиналната фаза на Държавното първенство по тенис
Изненада в осминафиналната фаза на Държавното първенство по тенис. Водачът в схемата при юношите до 16 години Димитър Кисимов отпадна след поражение от Ивайло Симеонов


Коментари

Гледайте също