Новини 1 June 2023

  • 1 June 2023
  • 4.8k Преглеждания

Обрат: Гешев не иска имунитета на Добрев
Иван Гешев няма да иска снемане на имунитета на депутата от ГЕРБ-СДС Делян Добрев. От държавното обвинение съобщават, че Главният прокурор е върнал предложението на Софийската градска прокуратура.



Иван Христанов: Последните политически събития ще доведат до отлив на гласове от „Продължаваме промяната“
Бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов пристигна в Смолян. Родопският град е поредният, в който бившият депутат от Продължаваме Промяната ще изгражда структура на бъдещата си политическа партия. Христанов беше от знаковите лица на структурата, които се оттеглиха от партията през месец февруари.


400 военнослужещи демонстрираха настъпателни бойни действия на полигона в Корен
Участниците в тактическото учение с бойни стрелби „Пирински страж – 23“ демонстрираха водене на настъпателни бойни действия от многонационална батальонна група като резерв на механизираната бригада. Учението се състоя на полигона в Корен. В него участват над 400 военнослужещи от България, Гърция и Италия. Те бяха наблюдавани от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.


62 блока в Хасково очакват одобрение за безплатно саниране от МРРБ
62 блока в Хасково очакват одобрение за безплатно саниране. Общината вече е подала проектните предложения към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтите ще се финансират по Националния план за възстановяване и устойчивост.


Хванаха контрабандно злато за близо половин милион лева на "Капитан Андреево"
Контрабандни златни накити за над 480 000 лева задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“. Те са били скрити в тайник на автобус. По случая е образувано досъдебно производство.


В Смолян пиян шофьор се готвел да вози деца на екскурзия с автобус
Хванаха пиян шофьор на автобус, минути преди да тръгне на екскурзия с деца. Случката се разиграва в Смолян, а групата е трябвало да бъде закарана в София. Освен това превозното средство е било технически неизправно.


Отличиха децата, които участваха в конкурса "Аз съм българче!"
Община Хасково отличи децата, които участваха в конкурса за най-гиздава носия „Аз съм българче!“. Най-много гласове в социалните мрежи събраха снимките на Владимир Минков и Сияна Стоянова. Те получиха голямата награда от кмета Станислав Дечев.



Малки и големи се забавляваха на детска дискотека в парк Кенана
Малки и големи се забавляваха на детска дискотека в парк „Кенана“. Партито започна в късния следобед и бе изпълнено с много изненади. То бе организирано от Община Хасково по повод Деня на детето.


Ден на отворените врати в хасковското военно поделение
Ден на отворените врати се проведе днес в поделението на Военно формирование 52 740 в Хасково. Посетителите можеха да разгледат различните оръжия, както и да се снимат до тежката военна техника.


В Кърджали по повод 1 юни деца полетяха с балон
И в Кърджали отпразнуваха Деня на детето. Най-голямата изненада за малчуганите бе издигането на балон с горещ въздух.


ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви" чества патронен празник
Професионалната гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“ чества своя патронен празник. Тържеството бе в двора на хасковското училище. На церемонията бяха наградени изявени възпитаници на гимназията.



"Саяна Хасково" загуби финала в турнира за купата на АФЛ
“Саяна Хасково“ загуби финала в турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Хасковлии отстъпиха с 2:0 на „Локомотив“ – Горна Оряховица. Коментар за развоя на срещата в следващите минути.


Станаха ясни полуфиналистите на ДП по тенис
Димитър Кисимов и Добромир Манолов спечелиха титлата на двойки на Държавното първенство по тенис в Хасково. При девойките трофея завоюваха Андрея Глушкова и Валерия Гърневска. На сингъл при девойките за титлата продължава да се бори номер едно в схемата Ема Томова.



Коментари

Гледайте също