Новини 2 June 2023

  • 2 June 2023
  • 5.1k Преглеждания

Хасково почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България
Хасково почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Пред бюст паметника на революционера бяха поднесени венци и цветя. В подножието на статуята бяха поставени пръст от козлодуйския бряг и камък от връх Вола.



Поетичен рецитал за Деня на Ботев в Кърджали
В Кърджали деветокласници от СУ „П.Р. Славейков“ рецитираха пред своите съученици стихове, написани от Христо Ботев и за него. Така в учебното заведение отбелязаха днешния 2 юни.



Турска компания инвестира над 5 млн. лв. в нова фабрика в Димитровград
Турската компания “Пергостил” ще инвестира над 5 млн. лв. в нова фабрика за производство на алуминиеви перголни и стъклени системи в община Димитровград. Заместник-министърът на иновациите Стефан Савов връчи вчера сертификат клас "Б" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на управителя на дружеството Илхан Албайрак.


Над 2 млн. лв. повече приходи от корпоративни данъци бяха внесени в НАП - Хасково
Над 2 млн. лв. повече корпоративни данъци са внесени от началото на годината досега в Националната агенция за приходите в Хасково, сравнено със същия период на 2022-ра.30 юни е крайният срок за внасяне и плащане на корпоративните данъци. Документите се подават изцяло онлайн през портала за електронни услуги на НАП.


Българка събира средства за деца от Кения
Българка помага на 65 деца в Африка. Диана Дойчинова заминала за континента преди 5 години. От ноември миналата година се грижи за малчугани в Кения. Успяла да им осигури вода и градина, а сега събира средства за изграждане на училище. Благотворителният фестивал „Подай ръка“, който се провежда в Хасково, подпомага благородната инициатива.


Председателят на Районният съд в Хасково бе арбитър на състезание по право
Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ демонстрираха знания в състезание по право. То се проведе под мотото „Заедно в час по право“. Арбитър на надпреварата бе председателят на Районния съд в Хасково – Пламен Георгиев.


Рекорден брой участници събира конкурсът "Широка лъка пее, свири и танцува"
Рекорден брой участници - над 900 ще се надпреварват във фолклорния конкурс "Широка лъка пее, свири и танцува". Той ще се проведе на 3 и 4 юни, а домакин е Националното училище за фолклорни изкуства.


Смилян спечели домакинството на международна среща на мрежата "Бавни бобови"
В дните от 23 до 26 юни Смилян ще бъде домакин на първата, изнесена извън Италия, международна среща на мрежата "Бавни бобови". Събитието се провежда в рамките на традиционния "Фестивал на дивите цветя" в Родопите.


Ергюнал Сабри е трети в световната ранглиса в кат. до 48 кг.
Ергюнал Сабри е в топ 10 на световния бокс. Състезателят от Кърджали е сред шестимата българи, които попадат в престижната класация.


Станаха ясни финалистите на сингъл на ДП по тенис в Хасково
Ема Томова се класира на финал на Държавното първенство по тенис. Поставената под номер едно в схемата състезателка се наложи над Ева Николова. Шампиони на смесени двойки днес станаха Самуил Пешев и Валерия Гърневска.


Хасковски лекоатлети ще участват на ДП в Габрово
Петима състезатели на „Атлетик“ ще участват на Държавното първенство в Габрово. Шампионатът е за момчета и момичета под 14 години.


Коментари

Гледайте също