Новини 5 June 2023

  • 5 June 2023
  • 4.7k Преглеждания

Откриха трите нови трасета на ГКПП "Капитан Андреевo"
Откриха трите нови трасета за товарни автомобили и хладилни камиони на Граничен пункт „Капитан Андреево“. Министърът на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заяви, че това значително ще облекчи трафика на втория най-натоварен сухопътен пункт в света, през който миналата година са преминали над 1 млн. товарни автомобили.



4-ма мъже, измежду които и служител на МВР, са обвиняеми за каналджийство
4-ма души са привлечени като обвиняеми за каналджийство след акция в Харманли. Единият от арестуваните е служител на МВР. При операцията са задържани и 9-ма бежанци , които са настанени в центъра в Любимец.



Пожар избухна в сградата на театъра в Смолян
Пожар избухна в сградата на Родопския драматичен театър. Огънят тръгна от кухнята на заведение, което се помещава в сградата. Заради инцидента всички работещи в театъра бяха евакуирани.


Поставиха нов купол и кръст на църквата в село Конуш
Църквата в село Конуш вече е с нов купол и кръст. Те бяха поставени днес. Атмосфера от празничния ден вижте сега.


Вандали извадиха от релси детската железница в Кърджали
Вандали посегнаха на детската железница в парк „Простор“ в Кърджали. Инцидентът стана дни, след като започна новия летен сезон.


Макет на Перперикон и снимки от Кърджали бяха представени в Европейския парламент
Макет на Перперикон и снимки на забележителности от региона на Кърджали бяха представени в Европейския парламент в Брюксел. На събитието присъстваха български евродепутати.



Научният фестивал "Еко шампиони" се проведе в хасковската езикова гимназия
Ученици разработиха пречиствателна станция за питейна вода в хасковската езикова гимназия. Съоръжението беше представено на научния фестивал „Еко шампиони“ в училището. Показани бяха и инициативи по екологични теми, актуални за Хасково и региона.


Школа "Колорит" представи своята годишна изложба "Потоци"
4-ма млади художници представиха свои картини във фоайето на читалище „Заря“ в Хасково. Те са част от годишната изложба на школата по изобразително и приложно изкуство „Колорит“.


Стотици деца се забавляваха на празника "Здравей, лято!" в димитровградското село Каснаково
Над 1200 души посетиха детския празник „Здравей, лято!“, който се организира на Светилището на нимфите и Афродита край село Каснаково. По традиция имаше много забавления за най-малките. Възрастните можеха да чуят безплатна беседа за археологическия паметник.


На свой терен "Родопа" победи "Сливен" с 5:0
„Саяна Хасково“ приключи сезона с равенство. Хасковлии завършиха 2:2 с „Левски“-Карлово. В друг мач от последния кръг на Трета Югоизточна лига „Родопа“ разби“ „Сливен" с 5:0.


Йоан Радев спечели бронзов медал на ДП по лека атлетика
Йоан Радев спечели бронзов медал на Държавното първенство по лека атлетика за момчета и момичета под 14 години. Хасковлията завърши на трето място с актив от 271 точки.


Радослав Русев спечели златен медал на турнир в Скопие
Радослав Русев завоюва златен медал на турнир по Граплинг, който се проведе в Скопие. Хасковлията спечели битката в категория до 100 кг. На финала Русев победи състезател от Косово.


Отборът на ОУ "Любен Каравелов" спечели бронзовите медали на ученическите игри по хандбал
Отборът на ОУ „Любен Каравелов“ се класира на трето място на държавните ученическите игри по хандбал за момичета до 7 клас. Домакин на решителния турнир бе Хасково.



Коментари

Гледайте също