Новини 6 June 2023

  • 6 June 2023
  • 4.6k Преглеждания

България е с ново редовно правителство, Делян Добрев гласува против
На извънредно заседание днес депутатите избраха 102-то правителство на България. Гласуването премина без изненади. С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за министър-председател бе избран Николай Денков.



Доволни ли са хасковлии от новото правителство?
Хасковлии са доволни, че България най-накрая има ново редовно правителство. Но са скептично настроени относно неговата продължителност и ефективност.


Сигнал за домашно насилие в Старческия дом в Хасково
Възрастно семейство твърди, че е изгонено от Старческия дом на Кенана. Според тях до там се е стигнало след кратка свада между двамата. Директорът на социалното заведение съобщи, че потребителите са напуснали сами заради множество скандали, съмнения за домашно насилие и заплахи към служителите.



Нова кражба от кола в Хасково
Кражбите от незаключени автомобили продължават. От полицията съобщават за поредния обир от кола в Хасково.


Отложиха делото за катастрофата край Загорско за 17-ти път
Окръжният съд в Кърджали отложи за пореден път делото за катастрофата край Загорско с обвиняем Лютви Местан. Причина за това стана отсъствието му заради влошено здравословно състояние.


32 двойки получават финансови помощи за новородено или осиновено дете в Хасково
32 семейства в Хасково получават финансови помощи за новородено или осиновено дете. Родителите на родените през тази календарна година бебета ще вземат средства в размер на 780 лв.


Гробницата край хасковското село Текето кандидатства за финансиране от Министерство на културата
Гробницата край хасковското село Текето е в списъка по програма за финансиране на теренни археологически проучвания. Проектът е допуснат за разглеждане и оценяване от комисия на Министерство на културата. Други 7 обекта в област Хасково също кандидатстват за отпускане на средства.


Още един гроб откриха археолозите в средновековния некропол край Неделино
Екип археолози започна спасителни разкопки край Неделино. В частен имот през есента бяха открити четири гроба, датирани от епохата на Средновековието. Още в първия ден археолозите попаднаха на пети гроб.



Хор „Орфей“ е отличен с награда за песента "Ягодки червени"
Хасковският хор „Орфей“ е с поредна награда. Този път младите певци бяха отличени от Празниците на женските и девически хорове в Търговище. Съставът бе награден за песента си „Ягодки червени“.


Родопският дух оживя в Момчиловци в талантливите ръце на арт декоратори от цялата страна
Десетки се насладиха на изложбата "Захарна магия от сърцето на Родопите" открита през уикенда в Момчиловци. Предстои оригиналната експозиция да гостува в Габрово и София.


Спас Милушев е първият напускащ "Саяна Хасково"
„Саяна Хасково“ се раздели с един от най-добрите си футболисти. През следващия сезон с червено-белия екип няма да играе Спас Милушев.


Тунчев: Очаквайте нападателна „Арда“ срещу „Ботев“
Тази вечер „Арда“ играе един от най-важните си мачове за сезона. Тимът от Кърджали гостува на „Ботев“ – Пловдив. Победа ще гарантира на „Арда“ участие в баражите за Лигата на конференциите.


Злато и сребро за отборите на "Асти '91" на ДП по плажен хандбал
„Асти «91“ отново доказа, че е хегемон в плажния хандбал. Хасковлии спечелиха титлата при мъжете на държавното първенство в Кранево. Юношите на “Асти“ са вицешампиони.



Дженев се класира за трети кръг на Откритото първенство по тенис на Франция
Адрияно Дженев се класира за трети кръг на Откритото първенство на Франция. Хасковският тенисист се наложи над румънеца Михай Коман.


Васил Ривов замина за Япония
Васил Ривов ще участва на “Премиер Лига”, която е поредното голямо състезание от календара на Световната Карате Федерация. Надпреварата е в японския град Фукуока. Ривов ще се бори за медалите в категория до 67 кг.


16 състезатели на "Компас '94" участваха на Купа България
Над 800 състезатели се включиха в надпреварата по спортно ориентиране за Купата на България. Форумът се проведе в рамките на три дни в района на курорта Боровец. Хасковският клуб „Компас «94“ бе представен от 16 състезатели.


Коментари

Гледайте също