Новини 7 June 2023

  • 7 June 2023
  • 5.1k Преглеждания

Силно земетресение в района на Асеновград разлюля и Хасково
Земетресение с магнитут 4,8 по Рихтер бе усетено в Хасково около 15:30 часа днес. Епицентърът на труса е на 4 км. от Асеновград. Няма данни за нанесени щети в региона. Според Сеизмологичната служба в последствие са засечени още няколко вторични земетресения.



Четиримата харманлийци, обвинени в каналджийство на мигранти, остават за постоянно в ареста
Районен съд-Харманли остави за постоянно в ареста четиримата мъже, задържани преди дни за незаконен трафик на мигранти. Единият от тях е служител на Центъра за бежанци в Любимец.


Смолянчани се оплакват от запрашеност на ул. "Кольо Шишманов"
Живущи на улица "Кольо Шишманов" в Смолян се оплакаха от пясък и прах на пътя пред домовете им след работата по втория воден цикъл. От общината обещаха, че ще извършат проверка. Днес такава направиха кореспондентите ни.


Живка Митева е новият кмет на димитровградското село Добрич
Живка Митева е новият кмет на димитровградското село Добрич. Тя бе избрана с решение на Общински съвет - Димитровград, след смъртта на Марин Маринов. Митева ще е временно изпълняващ длъжността до провеждането на редовни избори през октомври.



Димитровградският театър е с нов облик
Общинският драматичен театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград е с нов облик. На пресконференция днес бяха представени дейностите, които са извършени по цялостния ремонт на сградата. Очаква се театралният сезон да започне през септември със собствена продукция.


12 семейства от област Хасково са подали заявления за включване в програмата „Родители в заетост“ асково
12 семейства от област Хасково са подали заявления за включване в програмата „Родители в заетост“. Новият прием на документи вече стартира. Програмата осигурява безплатна бавачка за майки, които искат да се върнат на работа или многодетни самотни родители.


266 души в община Смолян ползват услуги по проект "Грижа в дома"
Цял екип от домашни помощници и медицински специалисти ще предоставя здравно-социални услуги на хора с увреждания и самотни възрастни в община Смолян за една година. Обхванати са 266 души от 22 населени места.


Изпълнители от цялата страна идват в Хасково за фестивала "С песните на Ари"
Хасково посреща изпълнители на стари градски песни от цялата страна. На 11 юни ще се проведе XXII Национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер “С песните на Ари“. Събитието е част от културния календар на Община Хасково и е в памет на ненадминатия Аспарух Лешников.


Отпускат 15 000 лв. за разкопки на Татул, организират и фестивала „Нощта на Орфей“
15 000 лв. ще отпусне община Момчилград за археологически разкопки на Татул. Проучванията на светилището бяха възобновени през миналата година след дълго прекъсване.


В ч-ще "Заря" започна инициативата "Забавно лято в библиотеката"
Започна „Забавно лято в библиотеката“. Инициативата е на хасковското читалище „Заря“ и стартира със забавления на открито. Децата имаха възможност да рисуват, както и да се запознаят с различни професии.


Отличиха 36 детски рисунки в областния конкурс „Родопски багри“ в Кърджали
36 деца бяха отличени в конкурса за рисунка „Родопски багри“. Форумът се проведе за девета поредна година в Кърджали.


"Арда" ще играе бараж за Лигата на конференциите след успех над "Ботев"
„Арда“ се класира за баража за участие в Лигата на конференциите. Това се случи, след като тимът победи „Ботев“-Пловдив с 0:3. Две попадения за успеха реализира Светослав Ковачев, а веднъж във вратата на пловдивчани се разписа Ласана Н' Диайе.


Божидар Саръбоюков с четвърто място на турнир в Атина
Божидар Саръбоюков се класира на четвърто място на турнир в Гърция. Надпреварата се проведе в столицата Атина.


Хасковските джудисти със сребърни медали от две поредни отборни първенства
Хасковските джудисти спечелиха вицешампионските титли от две поредни държавни отборни първенства. Състезанията бяха за момчета и за юноши младша възраст.


Коментари

Гледайте също