Новини 8 June 2023

  • 8 June 2023
  • 4.6k Преглеждания

Условна присъда за шофьор, причинил смърт по непредпазливост
3 години условна присъда и отнемане на книжката за срок от една година получи шофьорът на камиона, който преди две години уби, по непредпазливост, моторист на пътя в Димитровград. Присъдата е на Окръжен съд-Хасково. Тя подлежи на обжалване в 15-дневен срок.



2 години и 10 месеца затвор за 27-годишен турски гражданин, опитал да пренесе 1 кг. кокаин през границата
На 2 години и 10 месеца затвор е осъден 27-годишен турски гражданин, който преди няколко месеца се опита да пренесе малко над 1 кг. кокаин през граничен пункт "Капитан Андреево". Случаят е от януари тази година. Дрогата е била скрита под седалка в шофьорската кабина на ТИР. Присъдата е постигната след споразумение. Турският гражданин ще трябва да плати и глоба в размер на 50 000 лв.


ВиК - Хасково обяви обществена поръчка за аварийна подмяна на водопровод
ВиК – Хасково обяви обществена поръчка за подмяна на водопровод на булевард „Васил Левски“. Ремонтът се налага заради непрекъснатите аварии. Прогнозната стойност на дейностите е близо 270 000 лв.


Ремонтират главен път Е-80
Започна ремонт на пътя Хасково – Харманли. Дейностите се финансират от Областното пътно управление. Ще бъдат запълнени дупки и асфалтирани най-лошите участъци от шосето.


Ремонтираха всички републикански пътища в община Неделино
Приключват ремонтните дейности на част от републиканския път Неделино-Бял извор. С рехабилитацията на отсечката значително се подобрява достъпността до общинския център от Смолян и Кърджали.



Обновяват залата на читалище „Нов живот“ в Момчилград по „Красива България“
Читалището в Момчилград ще бъде обновено по проект „Красива България“. Ремонтните дейности ще обхванат основно залата, в която освен различни културни мероприятия се прожектират и филми.


Хванаха голямо количество фалшиви парфюми на "Капитан Андреево"
Над 16 000 артикула, по-голяма част от които парфюми със знаци на търговски марки, задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“. Стоките са открити при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.


Стартира кандидатстването на домакинствата за финансиране на фотоволтаични системи
В Димитровград се проведе информационна среща относно възможностите за кандидатстване от домакинствата за поставяне на фотоволтаични системи за собствени нужди. Проектите ще бъдат финансирани от Министерството на енергетиката безвъзмездно до 70%, но не повече от 15 хил. лева.


РЗИ-Хасково стартира лекции на тема туберкулоза в училищата в Област Хасково
Регионалната здравна инспекция в Хасково започна лекции за заболяването туберкулоза в училищата. Кампанията е в рамките на „Седмицата на отворените врати“, която ще се проведе между 19 и 23-ти юни. Целта е да се повиши информираността за болестта сред населението.


Езиковата гимназия в Димитровград е домакин на Национално състезание по природни науки
Езиковата гимназия в Димитровград ще бъде домакин на Националното състезание за компетентности по природни науки „История на науката“. То ще се проведе в рамките на 3 дни. Официалното откриване ще се състои утре в зала“Гросето“.


106 години отбелязва Туристическо дружество "Карлък" в Смолян
106 години от основаването си отбелязва Туристическо дружество "Карлък" в Смолян. Общото събрание ще е тази събота на хижа Смолянски езера. По повод годишнината туристи-ветерани ще бъдат наградени с грамоти.


9-годишният Симеон е най-малкият доброволец в РБ “Никола Вапцаров“ в Кърджали
За четвъртокласника Симеон Георгиев от Кърджали лятната ваканция е време не само за игри. Момчето е решило да бъде доброволец в Регионална библиотека “Никола Вапцаров“ и да помага с подреждането на книжния фонд. Защо и какво го мотивира, вижте в следващия репортаж.


Хасково е домакин на националните финали в баскетболната "А" група
Три дни Хасково ще бъде столица на баскетбола у нас. Утре в зала „Дружба“ стартират националните финали в „А“ група.


Дженев отпадна от Ролан Гарос
Адрияно Дженев отпадна от Откритото първенство на Франция. В надпреварата за юноши хасковлията отстъпи пред Даруин Бланч от САЩ.


Коментари

Гледайте също