Новини 9 June 2023

  • 9 June 2023
  • 5.2k Преглеждания

Зрелищен арест в центъра на Хасково
Зрелищен арест в центъра на Хасково. Посред бял ден, малко след 13:00 часа на обяд, спецотрядът към ОД на МВР задържа 44-годишен мъж.



Недоволство заради строеж в междублоково пространство в Хасково
Живущи в блоковете на ул. “Акация“ в Хасково са в стачна готовност. Хората недоволстват от строеж на гаражи в междублоковото им пространство. Твърдят, че не са били уведомени за дейностите и че вместо гаражи на мястото ще има търговски обекти. От Община Хасково обясниха, че строителството е започнало именно по желание на някои от живущите там.


На 13-и и 16-и юни е НВО в 7 и 10 клас
Училищата в Хасковска област са в пълна готовност за провеждане за националното външно оценяване в 7 и 10 клас. Изпитът по български език и литература и за двата випуска е на 13 юни, а по математика на 16-и.


Хасковските абитуриенти са с по-висок резултат на матурата по БЕЛ в сравнение с миналата година
Хасковските абитуриенти са с по-висок резултат на матурата по български език и литература в сравнение с миналата година. Това сочат данните на Министерството на образованието и науката. Средният резултат за областта е 47.73 точки.


От РИОСВ - Хасково са издали глоби за 7 000 лв. през месец май
По повече от едно предписание на ден са издавали инспекторите от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково през месец май. Санкциите са на стойност 7 000 лв. Те са за различни нарушения на екологичното законодателство.


11 фирми се включиха в изнесената трудова борса в Кърджали
Хора, търсещи предимно нискоквалифицирана работа, посетиха изнесената трудова борса в Кърджали. В инициативата се включиха и 11 фирми.



В Смолян се възобновява работата на Дневния център за хора с увреждания
Работата на Дневния център за възрастни хора с увреждания в Смолян стартира отново този месец. Капацитетът му е 20 души, за които ще се полагат грижи в рамките на работния ден от специалисти.


Архивът в Кърджали отличи най-активните си посетители
75 години от първото честване на Международния ден на архивите бяха отбелязани днес в Кърджали. По този повод местният отдел организира Ден на отворените врати. Отличени бяха най-активните посетители, ползващи услугите на структурата.


Стадото от елени лопатари в хасковския зоопарк се увеличи с още един член
Първото за сезона еленче се роди в хасковския зоопарк „Кенана“. Все още не се знае от какъв пол е новороденото, тъй като е много малко. Очаква се до края на месеца да се появят на бял свят още бебета лопатари


За десети път в Смилян ще има фолклорен събор "Изворен глас"
За десети път смолянското село Смилян ще е домакин на фолклорния събор "Изворен глас". Той ще се проведе на 17 юни и с него ще стартира Фестивалът на дивите цветя в Родопите.



23 отбора участват в турнир по спортен риболов
Близо 70 състезатели участват в турнир по спортен риболов на шарани. Надпреварата стартира вчера и продължава 72 часа.



Започнаха националните финали на баскетболната "А" група
Стартираха националните финали на баскетболната „А“ група“. Мачовете се провеждат в зала „Дружба“. Решителният двубой за титлата е в неделя.


Хасково е домакин на държавния финал по хандбал за момчета до 12 години
Хасково е домакин на държавния финал по хандбал за момчета до 12 години. Състезанието започна днес в спортен комплекс „Спартак“.


Коментари

Гледайте също