Новини 5 September 2023

  • 5 September 2023
  • 2.2k Преглеждания

С водосвет за здраве и изискан коктейл "Спаси Хасково" откри офиса си
Нова местна инициативна група се включва в предизборната надпревара в Хасково. Сдружението се казва "Спаси Хасково", а основателите и членовете му дават заявка, че ще направят града по-добро място за живеене.Бившият кмет Георги Иванов смята, че е последната надежда на Хасково
След 16 години във властта и 8 години в изолация бившият кмет Георги Иванов се връща на политическата сцена в Хасково. Партията, с която ще се яви на местните избори е „Български гласъ“.Предстоят мащабни ремонти в 4 хасковски гимназии
Мащабни ремонти се очакват в 4 хасковски гимназии. До седмици ще стартира пълното обновявана на сградата на Финансово-стопанската гимназия. Предстои след началото на учебната година учениците да бъдат преместени. За дейностите във гимназиите по лека промишленост, туризъм и механноелектротехника все още няма избран изпълнител.


Бюджетът за 2023 г. на община Кърджали е близо 107 млн. лв.
Близо 107 млн. лв. е бюджетът на община Кърджали за 2023-та година. Той бе гласуван на заседание на Общинския съвет днес.


Разкопаните заради водния цикъл улици в Смолян изнервят хората в града
Продължават неволите на смолянчани с разкопаните и неасфалтирани улици заради водния цикъл на града. Някои от отсечките стоят без асфалт с месеци, а хората вече не вярват, че ситуацията ще се нормализира в близко бъдеще.


Покривът на театъра в Смолян отново протече, въпреки правения наскоро ремонт
При първия по-обилен дъжд покривът на сградата на Родопския драматичен театър отново протече. Конструкцията беше ремонтирана миналото лято. Оказва се, че отпуснатите от държавата 285 хиляди лева не са стигнали за целия покрив.


Над 1000 неплатени глоби за неправилно паркиране в Синята зона, част от тях отиват на ЧСИ
Над 1000 са неплатените глоби за неправилно паркиране в Кърджали, издадени от служители на Синята зона. За да пристъпи към събиране на задълженията, предприятието е прибегнало до частен съдебен изпълнител.


Младежи и представители на неправителствени организации обсъждаха преодоляването на неравенствата в зала Хасково
Кръгла маса на тема „Преодоляването на неравенствата като ефект върху младежите и уязвимите групи“ се състоя в Хасково. Тя е част от дейностите по проект на общината „Сътрудничество за социална солидарност сред европейците“.


Община Хасково ще раздава подаръци за първия учебен ден
Първокласниците и децата от подготвителни групи ще получат подаръци за първия учебен ден от Община Хасково. 760 деца ще прекрачат за първи път училищния праг на 15 септември тази година.


3 красавици от Хасковско ще спорят за короната на "Мис България"
3 красавици от област Хасково ще спорят за короната на „Мис България“. Тази година националният конкурс ще се проведе на 10 септември в София. Как се подготвят младите момичета за състезанието, вижте във видеото.


Майсторско каране на велосипед показаха децата на Хасково
Десет деца се включиха в традиционното състезание по приложно колоездене, организирано от Община Хасково. Инициативата е част от празниците на града. Надпреварата проверява знанията на малчуганите за правилата на движение и цели да ги научи на безопасно колоездене.


"Саяна Хасково" приема "Янтра" без трима основни играчи
Проблеми в лагера на „Саяна Хасково“ преди двубоя за купата на страната срещу „Янтра“ (Габрово). Заради контузии мача ще пропуснат трима основни играчи.


Коментари

Гледайте също