Новини 8 September 2023

  • 8 September 2023
  • 2.1k Преглеждания

Най-накрая приеха новия бюджет на Хасково
С 29 гласа „за“, 4 „против“ и 1 „въздържал се“ Общинският съвет прие бюджета на Община Хасково за 2023 година. Точката предизвика дебати.Наградиха д-р Делчо Каравасилев като "Почетен гражданин на Хасково"
В Деня на Хасково - 8 септември Общинският съвет връчи най-високите си отличия на заслужили хасковлии. Бащата на неврохирургията в областния град Д-р Делчо Каравасилев е новият Почетен гражданин.


Откриха нов стенопис за 50-годишнината на ОУ „Шандор Петьофи“
Основно училище „Шандор Петьофи“ отпразнува своя 50-годишен юбилей. На празника бе открит и стенопис на патрона на училището. Рисунката се разпростира на площ от близо 100 кв.м.


Отслужиха празнична литургия за Рождество Богородично
На 8-ми септември църквата почита рождението на Пресвета Богородица. По този повод в храма, носещ името на Божията майка, бе отслужена литургия.Подписка за създаването на общинско предприятие по чистота стартира в Смолян
Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян" стартира подписка в подкрепа на създаването на общинско предприятие, което да извършва дейностите по чистотата на общината. Събирането на подписи от гражданите ще се извършва от доброволци.


16 производители представят продукцията си на фермерски пазар в Хасково
16 производители се включиха във фермерския пазар, разположен в центъра на Хасково. Стопаните са предимно от региона. Те предлага домашни био продукти, козметика и десерти. Инициативата е по повод празника на града и възстановява, макар и за кратко, традиция, която съществуваше преди години.


7-дневен Арт Крафт фестивал започва в Хасково
От 10-ти до 17-ти септември в Хасково ще се състои Арт Крафт фестивал. На различни места в града ще бъдат организирани различни културни и занимателни дейности за малки и големи.


Изложба-живопис на Владимир Запрянов е подредена в галерия "Форум"
Художникът Владимир Запрянов подреди юбилейната си изложба-живопис в Градска галерия „Форум“ в Хасково. В нея са включени 26 картини. Експозицията е част от събитията по повод празниците на града.


Млада художничка от Смолян откри втора самостоятелна изложба
50 рисунки и 10 фотографии подреди във втората си самостоятелна изложба Мария Бялкова от Смолян. Младата художничка завърши тази година Професионалната гимназия за приложни изкуства и вече е студентка в Aкадемията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.


Празничният концерт „Хасково, бъди благословен!“ зарадва хасковлии и гости на града
Смесен хор „Родна песен“ огласи пространството около подхода към Монумент „Света Богородица“. Концертът бе част от празничната програма за Дните на Хасково.


Над 400 души от 7 държави се включиха в еърсофт играта "Вайпър 7", която се проведе на летище Узунджово
Над 400 души от 7 държави се включиха във военно-симулативната еърсофт игра „Вайпър 7“. Бойните действия стартираха днес на авиобаза „Узунджово“ и ще продължат до 10 септември.


Христо Христов отпадна от Европейското първенство по джудо за младежи
Христо Христов отпадна от Европейското първенство по джудо за младежи. Хасковлията стартира с успех над британец, но във втората си среща загуби от бъдещия шампион Низами Имранов от Азербайджан.


„Саяна Хасково“ с ново попълнение
„Саяна Хасково“ привлече опитен халф в състава си. Към червено-белите се присъедини Милен Танев.


Коментари

Гледайте също