Новини 12 September 2023

  • 12 September 2023
  • 2.1k Преглеждания

Шест политически формации подкрепиха независимия кандидат за кмет на Хасково Николай Ставрев
"Предлагам ясна алтернатива – широко обединение за по-добро бъдеще на Хасково. От това се нуждаем, за да преодолеем тежката ситуация, в която се намираме." Това заяви независимият кандидат за кмет Николай Ставрев по време на представянето му пред хасковската общественост .Четири партии в Кърджали настояват всички секции в кв.“Боровец“ да бъдат в ОУ “Пейо Яворов“
Четири партии в Кърджали се обявиха против преместването на четири секции в квартал „Боровец“. Във връзка с промяната са подадени жалби до областния управител.


Хасковският съд върна на прокуратурата дело срещу гранични полицаи за трафик на хора
Хасковският окръжен съд върна на прокуратурата дело срещу 13 обвиняеми за трафик на хора. Девет от тях са гранични полицаи. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група за трафик на хора в страната и чужбина в периода от август 2015 до ноември 2018 г.


Затвориха участък от хасковския бул. "Г. С. Раковски" за полагане на маркировка
Затвориха участък от хасковския бул. "Г. С. Раковски". Ограничението беше наложено заради поставяне на маркировка. Отсечката е изцяло рехабилитирана, като дейностите започнаха в средата на август и се очаква да приключат предсрочно.


Нападнаха служител на Синята зона в Кърджали заради поставена скоба на автомобил
В Кърджали мъж удари служител на Синята зона, защото е поставил скоба на автомобила му. Нападателят е осъден за дребно хулиганство, наложена му е административна глоба.


"ВиК" - Смолян оспорва наложения от РИОСВ акт за незаконно заустване на отпадни води в река Черна
"ВиК"- Смолян оспорва акт на Регионалната инспекция по околна среда и водиje. Санкцията е заради незаконно заустване на отпадни води от градския колектор в река Черна. Дружеството твърди, че няма вина за измирането на рибата във водоема преди 3 седмици.


Хасковският филиал при Тракийския университет - Стара Загора откри новата академична година
Хасковският филиал при Тракийски университет - Стара Загора официално откри новата академична година. На събитието присъстваха кметът Станислав Дечев и областният управител Гинка Райчева.


В Хасково по време на учение евакуираха 83 деца от детска градина за 2 минути
83 деца и персонала бяха евакуирани от детска градина „Звънче“ в Хасково. Занятието бе част от Седмицата на пожарната безопасност. В детското заведение спазиха всички изисквания, като успяха да извадят на двора малчуганите за 2 минути.


Стартира Националния ораторски конкурс "Мисия будител"
Регионалният исторически музей в Хасково обяви началото на Националния ораторски конкурс за деца „Мисия будител“. В него могат да участват ученици от 1-ви до 12-ти клас. Крайният срок за регистрация е 15 октомври


Отбелязват 80 години от рождението на художника Атанас Шаренков с изложба на негови картини
Колекционерска изложба на художника и реставратор Атанас Шаренков е подредена в едноименната галерия в Хасково. Тя е подредена по повод 80 години от рождението на твореца. Картините са собственост на хасковския поет и общественик Хубен Стефанов.


Ловците от Момчиловци се готвят за новия сезон
Ловът на едър дивеч започва на 1-ви октомври. Дружинката от родопското село Момчиловци се готви за новия сезон.


Коментари

Гледайте също