Новини 13 September 2023

  • 13 September 2023
  • 2.2k Преглеждания

ГЕРБ издигна кандидатурата на Станислав Дечев за кмет на Хасково
Настоящият кмет на община Хасково Станислав Дечев се кандидатира за втори мандат. Той е издигнат от ПП ГЕРБ.Коалицията на Стефан Димитров ще участва на местните избори в Димитровград
Коалицията на Стефан Димитров ще участва на местните избори в Димитровград. Това стана ясно на пресконференция днес. От формацията дават заявка да работят за по-добро образование и културен живот, съвременно здравеопазване и повече прозрачност в местната администрация. Предстои да лъде обявено името на кандидата им за кмет, както и съветническата им листа.


Кандидат за кмет се жалва от атаки на Корнелия Нинова
Кандидатът за кмет на Чепеларе Валентин Черпоков, издигнат от БСП, изпрати отворено писмо до Корнелия Нинова. Той призовава лидера на Столетницата да се освободи от брокерите в партията по места.


Община Кърджали кандидатства за рекултивация на „Клетка 1“ от Регионалното депо
Община Кърджали кандидатства с проект за рекултивация на „Клетка 1“ от Регионалното депо. Необходимата стойност е около 1 400 000 лв. Проектът е по Оперативна програма „Околна среда“.


Тракийската гробница до хасковското село Текето вече е открита
Тракийската гробница до хасковското село Текето вече е открита. Тя обаче е била компрометирана от иманяри и в нея не са намерени ценни находки. Част от декорацията по стените й ще бъде реставрирана и изложена в Регионалния исторически музей.


Събраха парите за спешната трансплантация на Злати, кампанията продължава
15-годишната Златина Николова заминава на операция в Турция. Това съобщи семейството на момичето. Спешната сума от 20 000 евро, с която родителите трябва да платят трансплантацията на бъбрек, вече е събрана. Кампанията обаче продължава.


20 милиона лева ще получи община Смолян за подобряване качеството на атмосферния въздух
20 милиона лева ще получи община Смолян за по-чист въздух. Средствата ще бъдат предоставени безвъзмездно по проект, финансиран от програма "Околна среда 2021-2027 година“.Служители от 10 социални услуги в Кърджали преминаха обучение по социално предприемачество
Служители от 10 социални услуги в Кърджали преминаха обучение по социално предприемачество. Уменията им ще бъдат приложени в работата с хора с увреждания.


Пожарникари демонстрираха спасяване на пострадал при тежка катастрофа
Демонстрация по спасяване на човек при тежка катастрофа направиха днес хасковските пожарникари. За целта огнеборците разрязаха стар автомобил с помощта на хидравличен инструмент. Инициативата е по повод Седмицата на пожарна безопасност.


Ергюнал Сабри спечели поредната си републиканска титла по бокс
Ергюнал Сабри спечели поредната си републиканска титла по бокс. На финала състезателят от Кърджали се наложи над Дарислав Василев.Кристиян Стефанов спечели титлата на тенис турнир за юноши до 14 години
Кристиян Стефанов спечели титлата на тенис турнир за юноши до 14 години. Надпреварата се проведе в Свиленград.


Коментари

Гледайте също