Новини 14 September 2023

  • 14 September 2023
  • 2.4k Преглеждания

Близо 22 000 ученици тръгват на училище в Област Хасково
Близо 22 000 ученици ще прекрачат училищния праг в Област Хасково. 1850 са първокласниците, които за първи път ще чуят училищния звънец. Всички учебни заведения са готови за утрешния 15 септември.Безплатен градски транспорт за децата в Хасково на 15 септември
На първия учебен ден градският транспорт в Хасково ще бъде безплатен за всички ученици и деца. Това съобщи кметът Станислав Дечев. А от Пътна полиция заявиха, че са предприели комплекс от мерки за безопасността на учениците през новата учебна година.Цветята за 15-ти септeмври в Хасково струват между 4 и 40 лв.
От 4-ри до 40 лева струват букетите и аранжировките за 15-ти септември в Хасково. Както всяка година най-желаните подаръци за учителите са цветята в саксия. Какво още се предлага на пазара в навечерието на първия учебен ден, вижте в репортажа.


Подготовката за училище е поскъпнала между 5 и 20 %
Около 100 лв. струват учебните материали и раницата за един първокласник. Това показва наша проверка по книжарниците в Хасково. Тази година се отчита известно поскъпване, което е между 5 и 20%.


Близо 78 500 са имащите право на глас в община Хасково на местните избори през октомври
Близо 78 500 са имащите право на глас в община Хасково на местните избори през октомври. Те могат да упражнят своя вот в 149 секции. Това съобщи председателят на ОИК Добромир Якимов.


Откриха контрабандни електронни наргилета на ГП "Капитан Андреево"
Контрабандни електронни наргилета откриха митническите служители на граничен пункт „ Капитан Андреево“. Те са намерени във фабрични кухини на лек автомобил, пътуващ за Азербайджан. На шофьора е съставен акт.


Над 8000 домакинства получиха помощи за отопление, заявления се приемат до 31 октомври
Над 10 хиляди заявления за помощи за отопление са подадени до момента в четирите дирекции на "Социално подпомагане" в Смолянска област. Одобрени са близо 8200 домакинства, а на над 1200 е отказано. Останалите се обработват.


Нова техника и демонстрации при ПТП на празника на пожарникарите в Кърджали
С демонстрация на техника и симулативен пътен инцидент пожарникарите в Кърджали отбелязаха професионалния си празник. Те отчетоха по-малко инциденти в сравнение с миналата година.Изследване в Кърджали показва причините за негативните стериотипи сред ромите
В Кърджали се проведе кръгла маса на тема „Инициативи за преодоляване на негативните стериотипи“. На нея бяха представени резултати от проведено анкетно проучване основно сред ромската общност.


Ансамбъл "Родопа" с уникален спектакъл на Античния театър за Деня на независимостта
Спектакълът "Магията на Родопа" ще е първата изява на смолянския фолклорен ансамбъл за този творчески сезон. Заедно с Валя Балканска, Петър Янев и Ансамбъл "Еподай" уникалните родопски гласове ще прозвучат от сцената на Античния театър в Пловдив на 22 септември.


Шампиони на България са сред новите попълнения на баскетболния „Хасково“
Шампиони с „Левски“ и с „Лукойл Академик“ са сред новите попълнения на баскетболния „Хасково“. Това заявиха на пресконференция от ръководството на клуба. Новите играчи в състава са четирима, а напускащите са петима.


Мотоболът в Хасково стана на 65 години
Мотоболът в Хасково стана на 65 години. По този повод на стадион „Младост“ бе открит билборд със снимки на славния хасковски отбор, спечелил 12 титли на страната.


Юношите на „Хасково 2022“ победиха „Априлец Бояджик-2017“ с 4:0
Юношите на „Хасково 2022“ записаха категоричен успех над „Априлец Бояджик-2017“. Домакините спечелиха с 4:0.


Коментари

Гледайте също