Новини 15 September 2023

  • 15 September 2023
  • 2.9k Преглеждания

Първият училищен звънец удари!
Първият училищeн звънец удари за 1880 първокласници в Област Хасково. Учениците в региона са над 22 000. Всички училища посрещнаха 15 септември с пъстри тържества. Как премина празника в училище „Св. Паисий Хилендарски“ - вижте сега!95 деца от 8 населени места посрещна училището в село Конуш
13 деца прекрачиха за първи път прага на училище „Св. Св Кирил и Методий“ в село Конуш. Това е едно то най-старите учебни заведения в община Хасково.


Над 13 700 ученици в област Кърджали прекрачиха училищния праг
Над 13 700 ученици в област Кърджали прекрачиха училищния праг. Най-голямото училище в региона “Петко Рачов Славейков“ стартира годината с 1650 деца.


Учебната година в Смолянско започна с едно закрито училище
684 първокласници прекрачиха прага на учебните заведения в Смолянска област днес. Учениците в областта са общо 8569 и са с 45 по-малко от миналата учебна година.


Жена се вряза с тротинетка в лек автомобил
Млада жена пострада, след като се вряза с тротинетка в лек автомобил. Катастрофата стана на улица „Дунав“. Жената беше приета с наранявания в Спешното отделение.


Хасковските зърнопроизводители излизат на протест в понеделник
Земеделски производители от Област Хасково излизат на протест. В понеделник стопаните ще затворят пътя между областния град и Димитровград. Недоволството е заради отпадналата забрана за внос на зърно от Украйна. А намерението е протестните действия да са ефективни и безсрочни.


Областният управител Никола Чанев върна четирите секции от кв. “Боровец“ в ОУ “Пейо Яворов“
Областният управител Никола Чанев отмени заповедта на кмета на община Кърджали, с която бяха променени адресите на четири избирателни секции в кв.“Боровец“. Според Чанев заповедта била незаконосъобразна.101-ви Алпийски полк е домакин на международно военно учение
101-ви Алпийски полк в Смолян е домакин на международно военно учение "Родопи 2023". В него участват около 350 военослужещи от България, Съединените щати, Италия и Чехия.Започва празникът на минералната вода, здравето и красотата в Минерални бани
Празник на минералната вода, здравето и красотата организират община Минерални бани и фолклорен клуб "Славяни". Той ще се проведе утре, като през целия ден ще има различни изложби, базари, арт работилници и други веселия.


Камерният оркестър открива сезона с концерт в театър "Иван Димов"
Камерният оркестър към община Хасково открива творческия сезон с произведения на Телеман, Моцарт и Крайслер. Концертът ще се състои на 18 септември в залата на театър „Иван Димов“


„Саяна Хасково“ посреща „Сливен“
„Саяна Хасково“ посреща аутсайдера в първенството „Сливен“. Мачът е утре от 17:00 часа.


Георги Георгиев с второ място на турнир в Египет
Георги Георгиев се класира на второ място в надпреварата на двойки на тенис турнир в Египет. Свиленградчанинът игра в тандем с представител на Румъния.


Коментари

Гледайте също