Новини 9 October 2023

  • 9 October 2023
  • 2.2k Преглеждания

Пожар в апартамент вдигна на крак два екипа огнеборци
Сигнал за пожар в апартамент вдигна на крак огнеборци в Хасково. Изгорели са вещи, намиращи се на тераса на необитаемото жилище.С близо 6 милиона лева ще ремонтират ученическите общежития в Хасково
С близо 6 милиона лева ще ремонтират ученическите общежития в Хасково. Това е третият проект, свързан с образователната инфраструктура, който общината печели от Националния план за възстановяване и устойчивост. Преди малко повече от месец бяха одобрени първите проекти за инвестиции в сградния фонд на ДГ „Иглика“ и ОУ „Н. Й. Вапцаров“.


За ремонта на пътя за Рудозем все още текат тръжни процедури
За да се осъществи ремонта на пътя Смолян-Рудозем, трябва да приключат обществените поръчки, които са били обжалвани. Това съобщи областният управител Захари Сираков. Той е получил уверение от Пътната агенция, че това ще се случи най-късно до края на годината.Семейство от Хасково не може да ремонтира къщата си заради електрическо табло на фасадата й
Вече повече от година семейство от Хасково не може да започне укрепителен ремонт на дома си заради електрическо табло. По казуса Меджиде Смаил и съпругът й Илтер разменят писма с ЕВН, но без резултат. Отговорът на дружеството е, че за преместване на таблото трябва да се получи заплащане. Проверка на семейството показва, че процедурата може да струва около 30 000 лв.Доволни ли са хасковлии от новия търговски център?
Доволни ли са от новия търговски център? Това попитахме хасковлии в рубриката „Гражданите казват“. Вижте.Община Димитровград обявява конкурс, посветен на народните будители
Ученически конкурс, посветен на народните будители обяви община Димитровград. В него могат да участват деца и младежи от 4-ти до 12-ти клас в направленията: есе, мултимедиен продукт, съчинение и рисунка. Крайният срок за предаване на творбите е 24 октомври.Нова "Тийн зона" има в библиотека в ОНЧ "Заря"
Нова „Тийн зона“ ще посреща младежите в библиотеката към хасковското читалище „Заря“. На място децата ще могат да играят различни игри, четат модерна литература и използват компютрите. В зоната ще се организират и срещи с популярни личности, а първата такава ще бъде със създателите на възроденото списание „Дъга“ този четвъртък.


Кампанията „Капачки за бъдеще“ се проведе за пореден път в Хасково
Кампанията „Капачки за бъдеще“ се проведе за пореден път в Хасково. Инициативата бе на площад „Свобода“.


Последният ветеран в Кърджали навърши 100 години
Нико Костов, който е единственият останал жив ветеран в Кърджали, навърши достолепните сто години. Каква е рецептата му за дълголетие, вижте в репортажа.


"Саяна Хасково" победи "Спартак" с 2:0
„Саяна Хасково“ нанесе първа загуба на водача в класирането „Спартак“. Червено-белите спечелиха маа с 2:0.


"Родопа" с домакинска победа при дебюта на треньора Данаил Бачков
Данаил Бачков стартира с победа начело на „Родопа". В изминалия кръг на футболното първенство смолянчани се наложиха с 3:2 над „Секирово".


Баскетболният "Хасково" стартира с победа новия сезон
Баскетболният „Хасково“ стартира с успех новия сезон в зона „Юг“ на „А“ група. В първия си мач хасковлии победиха „Локомотив“ (Пловдив) с 93:82 точки.


Хасково бе домакин на 4-ти кръг от ДП по силов трибой
Ангел Киров спечели титла на шампионата по вдигане от лег. Хасковлията триумфира при ветераните.За поредна година в Симеоновград се проведе турнира по борба „Шестте Великденски Ангела"
За поредна година в Симеоновград се проведе турнира по борба „Шестте Великденски Ангела“. Участие записаха над 100 състезатели.


Коментари

Гледайте също