Новини 10 October 2023

  • 10 October 2023
  • 1,917 Преглеждания

Председателят на Националния съвет на Австрия посети българо-турската граница
Председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка инспектира българо-турската граница край Капитан Андреево. Той бе придружен от председателя на Народното събрание Росен Желязков и главния секретар Живко Коцев. Визитата е изключително важна, защото Австрия и Нидерландия са двете държави, които стопират приемането на България в Шенген.Плакатната война в Хасково започна
Два сигнала за нарушения на предизборната агитация са постъпили в Общинската избирателна комисия в Хасково от началото на кампанията досега. И двата са основателни. Освен това днес беше заличен и един кандидат за кмет в община Хасково.


Президентът Румен Радев откри нов високотехнологичен завод в Джебел
Президентът Румен Радев участва в откриването на нов високотехнологичен завод в Джебел. Предприятието дава работа на над 600 души в област Кърджали.Има ли проблем с бездомните кучета в Хасково?
В днешното издание на рубриката „Гражданите казват“ попитахме хасковлии „Има ли проблем с бездомните кучета в града?“ Какво отговориха те, вижте в анкетата.


Зеленчукови оранжерии, пълни с канабис, откриха в хасковски квартал
Зеленчукови оранжерии, пълни с канабис, разкриха полицейски служители в хасковския квартал „Каменни“. По случая е задържан 34-годишен мъж.


До края на ноември приключва реконструкцията на колектора в Смолян
С бързи темпове върви реконструкцията на градския колектор в Смолян. Това съобщиха от "ВиК" и допълниха, че се полагат всички усилия проектът за втория воден цикъл на града да бъде приключен в срок.


Ден на отворените врати в Държавен архив - Смолян
С ден на отворените врати служителите в Държавен архив - Смолян отбелязаха професионалния си празник. Архивът се готви да посрещне голяма тематична изложба, посветена на Освобождението на Родопите.


В Димитровград откриха Туристически информационен център
Откриха Туристически информационен център в Димитровград. Той е разположен в сградата, където се помещава историческия музей, а целта му е да популяризира културните забележителности в града


Плакати от Международното триенале са подредени в Димитровград
Колекция от специално подбрани плакати, посветени на музиката, е подредена в парка пред Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Творбите са част от Международното триенале на сценичния плакат, което се провежда в София.


Хасково приема поредния кръг от купата на страната по мотокрос
След няколкогодишно прекъсване Хасково отново ще бъде домакин на състезание по мотокрос. Стартовете са в събота и неделя.


Четирима футболисти на "Саяна Хасково" са в лазарета преди мача с "Ямбол"
Още един футболист на "Саяна Хасково“ отпадна от сметките на треньорския щаб заради контузия. В утрешния мач на червено-белите с „Ямбол“ няма да играе Димитър Щерев.


Коментари

Гледайте също