Новини 11 October 2023

  • 11 October 2023
  • 2k Преглеждания

Хасковският отдел за статистически изследвания на протест за по-високи заплати
Служителите на отдел "Статистически изследвания" в Хасково излязоха на протест. Те настояват за ръст на възнагражденията, които след удръжки се доближават до минималната заплата.Служителите на статистиката в Смолян протестираха, искат достойно заплащане за труда си
И в Смолян служителите на Териториалното бюро "Статистически изследвания" излязоха на протест за по-високи заплати. От структурата подкрепят колегите си от страната.Марио Бисеров: Енергетиката в България се унищожава под влиянието на американското посолство
Членове на КТ “Подкрепа” - Хасково се включват в националния протест на енергетиците, които вече две седмици са блокирали автомагистрала ”Тракия” при пътен възел Стара Загора.  Това съобщиха на пресконференция днес председателите на Синдикалния регионален съюз Димитър Виденов  и Марио Бисеров.


Завишени норми на серен диоксид са засечени във въздуха в Димитровград
Завишени норми на серен диоксид са засечени днес следобед в Димитровград. Автоматичната измервателна станция „Раковски“ е отчела наличие на 360 микрограма на кубик въздух. С това минимално са превишени средночасовите норми.


Започва ремонт на участък от АМ "Марица"
Започва ремонт на участък от АМ „Марица“. Заради дейностите движението от 29-ти до 30-ти км в платното за Свиленград ще е двупосочно. При работата ще бъдат приложени иновативни технологии, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.


Повишена заболеваемост от Ковид в Смолянско
Заболеваемостта от Ковид в Смолянска област се е увеличила от началото на септември. Повишен е и интересът към ваксинирането. Имунизационният кабинет в РЗИ отново работи, ваксини има и при личните лекари.Кърджалийци: Бездомните кучета и инфраструктурата са сред основните проблеми на града
Според хората проблемите в Кърджали са много, но основните сред тях са бездомните кучета и лошото състояние на уличната и тротоарната мрежа. Гражданите смятат, че именно на това трябва да се наблегне след изборите. Повече вижте в анкетата на Мария Милчева и Гавраил Гавраилов.Лекция свързана с психичното здраве при младежите се проведе в Хасково
Все повече млади хора страдат от психични разстройства в следствие на прием на наркотици, алкохол или прегряване. Темата бе коментирана по време на среща между хасковски ученици и психиатъра д-р Иван Добринов. Лекцията се организира по повод Световния ден на психичното здраве.


Изложба с графики на известни импресионисти е подредена в Димитровград
Графики на известни френски импресионисти са подредени в художествена галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград. Изложбата може да се разгледа от посетители до средата на януари.


Архивът в Кърджали откри изложба, посветена на първото светско училище в Източните Родопи – „Отец Паисий“
В Държавния архив в Кърджали бе открита изложба, посветена на първото светско училище в Източните Родопи – „Отец Паисий“. Тя е по повод 110 години от създаването му.


Григор Димитров победи Карлос Алкарас с 2:1 сета
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс турнира в Шанхай. На осминафиналите хасковлията победи водача в схемата Карлос Алкарас. Димитров стигна до успеха след обрат с 2:1 сета.


„Димитровград“ посрещна отбора на „Карнобат“
„Димитровград“ посрещна отбора на „Карнобат“. Мачът от 12- кръг се игра на стадион «Миньор“.


Петър Костадинов е на осминафинал на държавното първенство по бокс
Петър Костадинов е на осминафинал на държавното първенство по бокс. В първи кръг хасковлията се наложи над състезател на столичния клуб „Легион“.


Коментари

Гледайте също