Новини 12 October 2023

  • 12 October 2023
  • 1,983 Преглеждания

"Гражданите казват": В Хасково спешно трябва да се вземат мерки за облекчаване на трафика в пиковите часове
217 са катастрофите на територията на Община Хасково от началото на годината досега. Данните са на Пътна полиция. 3-ма души са загинали. Повечето от инцидентите са станали на територията на града. Според шофьорите спешно трябва да се вземат мерки за облекчаване на трафика, особено в пиковите часове. Какво още смятат хората? Вижте в рубриката „Гражданите казват“.Обявяват нова обществена поръчка за обходния път на Чепеларе
Липсата на обходен път е един от най-големите проблеми на Чепеларе. Най-накрая се предприемат реални действия за неговото изграждане. Обходът е включен в Програмата "Ново строителство" на Агенция пътна инфраструктура за следващата година.


Хасковлии масово отменят екскурзиите до Израел
Туроператорите отменят организираните пътувания до Израел заради неочаквано избухналата война. Хасковлии също масово са започнали да анулират своите резервации за екскурзии. А туристическите агенции търпят огромни загуби.


Сектор "Български документи" ще издава удостоверения за гласуване на гражданите без лични карти
Министерство на вътрешните работи ще ускори издаването на лични карти в седмицата преди местните избори. Целта е гражданите с откраднати, изгубени или повредени документи, да имат възможност да упражнят правото си на вот. Хората, които нямат лична карта, ще могат да получат удостоверения, които да послужат пред секционните избирателни комисии.


101 обекта провери РИОСВ – Хасково през септември
Засилени проверки са извършени на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград през миналия месец. Те са били във връзка с подадени сигнали за неорганизирани емисии от сградата на котелното помещение, миризми и регистрирани завишени стойности на серен диоксид. Това показва отчета на РИОСВ-Хасково за месец септември.


Първи том на списание „Дъга“ бе представен в хасковското читалище „Заря
Първи том на списание „Дъга“ бе представен в хасковското читалище „Заря“. В него са включени 9 истории на нови и добре познати автори на комикси.


660 ученици от 10 училища се учиха на разделно събиране и компостиране на отпадъцит
660 деца от 10 училища в община Смолян се обучаваха на разделно събиране и компостиране на отпадъци. Кампанията е по проект на местната община, а целта е да се намали количеството на депонираните отпадъци.


Огнеборците от Стара Загора спечелиха състезанието по пожароприложен спорт в Кърджали
В рамките на два дни Кърджали бе домакин на национално състезание по пожароприложен спорт. Участие в него взеха 10-те най-добри отбора в страната. Между тях бе и тимът на Кърджали.


Кристиян Стефанов и Рая Маркова триумфираха на тенис турнир в Хасково
Кристиян Стефанов и Рая Маркова триумфираха на Държавния тенис турнир за юноши и девойки до 14 години в Хасково. Финалите се играха днес на кортовете в парк "Кенана".


„Родопа“ (Смолян) допусна поражение при визитата си на „Гигант“
„Родопа“ (Смолян) допусна поражение при визитата си на „Гигант“ (Съединение). Мачът от 12-ти кръг завърши при резултат 1:0.


Промяна в програмата на баскетболния шампионат
Промяна в програмата на баскетболния шампионат. Двубоите от втори кръг ще се играят в Пловдив.


Коментари

Гледайте също