Новини 13 October 2023

  • 13 October 2023
  • 2k Преглеждания

Арестуваха свещеник за държане и разпространение на порнографски материали с непълнолетни
Арестуваха свещеник от Свиленград за държане и разпространение на порнографски материали с непълнолетни. 50-годишният мъж е привлечен като обвиняем за престъплението. Предстои да му бъде гледана мярката за неотклонение.Работещите в ТЕЦ „Марица 3“ - Димитровград излязоха на протест
Работещите в ТЕЦ „Марица 3“ - Димитровград излязоха на протест. Хората настояват топлоцентралата да бъде включена в Териториалните планове за справедлив преход, тъй като тя не фигурира в документите. Недоволство в подкрепа на миньорите и енергетиците имаше и в Хасково.


Хасково е на дъното по прозрачност сред останалите областни центрове в страната
Хасково е на дъното на класацията на Местната система за почтеност в България за 2022 г. Това сочат данните на Асоциация „Прозрачност без граници“. Индексът за общината е 2.83 при средно 3.22 за страната. След Хасково са единствено Силистра и Кърджали.


Ръст на нощувките в хотелите в Хасково
Ръст на нощувките в хотелите в Хасково, както и на приходите от тях. Това отчитат от отдела за "Статистически изследвания“. Данните са за месец август тази година.За хората над 65 години противогрипните ваксини са безплатни
20% имунизационно покритие сред възрастните хора над 65 години е целта, поставена от Националната програма за профилактика на сезонния грип и пневмококовите инфекции за тази година. Предоставяните по програмата ваксини са безплатни, съобщиха от РЗИ-Смолян.


РЗИ Кърджали организира кампания за измерване на костната плътност
Регионалната здравна инспекция в Кърджали и Асоциацията „Жени без остеопороза“ организират кампания за изследване на костната плътност. Скринингът е по повод Световния ден за борба с остеопорозата 20 октомври.


21 цигулари ще вземат участие в 48-те музикални дни „Проф. Недялка Симеонова„ в Хасково
21 цигулари ще вземат участие в 48-те Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова„ в Хасково. Тази година концертите ще се проведат в три дни. Официалното откриване и теглене на жребия за реда на участие ще се състоят на 20 октомври в театър „Иван Димов“.


Започват честванията за 111-годишнината от освобождението на Средните Родопи
С изложбата "Закъснялата свобода за Родопите" в Регионалния исторически музей в Смолян започват честванията, посветени на 111 години от Освобождението на Средните Родопи. Кулминацията ще е на 21 октомври, когато на връх Средногорец ще бъде отслужена панихида за героите, а вечерта в Смолян ще има тържествена заря-проверка.


Изложба в арт галерия „Милосърдие“ в Кърджали подпомага палиативните грижи
Хоспис „Добролюбие“ в Кърджали отбеляза 15 години от създаването си с изложба на самоук художник. Част от средствата от продажбата на картините ще са за лечебното заведение.


Григор Димитров се класира за полуфиналите в Шанхай
Григор Димитров постигна нова впечатляваща победа и е на полуфинал на Мастърс турнира в Шанхай. В четвъртфинален сблъсък днес хасковлията се наложи над Николас Джари. Димитров спечели с 2:0 сета.


Футболни сблъсъци в Хасково през уикенда
Два интересни футболни сблъсъка ще има през уикенда в Хасково. В дерби мач в събота „Саяна“ посреща „Созопол“. Ден по-късно, в среща от областната група, лидера“Свиленград“ гостува на втория в таблицата „Хасково 2022“.


Коментари

Гледайте също