Новини 19 October 2023

  • 19 October 2023
  • 2.1k Преглеждания

Тревога у стопаните в с. Бенковски след установената бруцелоза по животните
Собственикът на стопанството в кърджалийското село Бенковски, в което вчера бяха евтаназирани 18 крави заради наличие на бруцелоза, вероятно ще закрие фeрмата си. Останалите животновъди в района също са притеснени.Избирателите в смолянското село Сивино са се увеличили с 11 души
Ръст на регистрациите за гласуване по настоящ адрес отчитат в смолянското село Сивино. То попадна в списъка с населени места на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в които предизборно се наблюдава необичаен скок на населението. Екипът ни провери на място.


Бойко Борисов: Не можем да поемаме ангажименти за пътища в такава конструкция
„Не можем да поемаме ангажименти в такава конструкция “. Това заяви в Смолян лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той се оплака, че помолил партньорите си от "Продължаваме промяната" за ремонт на един път, но те не го направили.


Община Кърджали отдава под наем 16 павилиона „Лафка“
Общинският съвет на Кърджали реши да отдаде под наем лафките, разположени на няколко места в града. Условието обаче е да се вземат заедно, а не по отделно.


Митниците със спецакция под кодовото име "Вреден"
118 кг. и 235 л. контрабандни препарати за растителна защита бяха задържани на българо-турската граница по време на акция на Агенция „Митници“. Операцията е под името NOXIA и е координирана от Европейската служба за борба с измамите.Лекар с немска диплома оглави отделението по урология в хасковската болница
Лекар с немска диплома оглави отделението по урология в хасковската болница. Д-р Иван Николов е поел поста преди 2 седмици. Преди това той години наред се е грижел за болните в град Кьолн. Той и колегите му вече ще имат възможност да работят в изцяло обновена и модерна операционна зала.


Отпускат 2000 лв. на студенти по медицина в Свиленград
Стипендия в размер на 2000 лв. ще отпускат на бъдещи медици през академичната година от Община Свиленград. Решението е взето на последната сесия на Общинския съвет.


Отслужиха търежсвен водосвет в новостроящия се храм "Свети Иван Рилски" в Хасково
Десетки миряни се събраха в предверието на новостроящия се храм "Свети Иван Рилски" в Хасково. Отец Никола отслужи благодарствен водосвет, а хората се помолиха за бързото изграждане на новата църква.


В с. Конуш почетоха Св. Иван Рилски
Водосвет по повод деня на Свети Иван Рилски имаше и в село Конуш. Празникът беше честван в църковния двор.


500 люлякови фиданки ще се засадят до детелината в кв."Орфей".
Кампания по засаждане на люлякови фиданки ще се проведе в Хасково. Тя ще се състои на 22 октомври в неделя от 11:30 часа на терен, намиращ се северозападно от пътния възел в кв. „Орфей“. Да участват в инициативата са поканени всички жители на община Хасково.


Юношите на „Хасково 2022“ разгромиха „Крумовград“
В мач от осми кръг на футболното първенство за юноши до 19 години „Хасково 2022“ посрещна „Крумовград“. Домакините стигнаха до изразителен успех.


ММС увеличава парите за спортисти и треньори
Министерството на младежта и спорта представи програма за по-високи възнаграждения на състезателите, трениращи олимпийски спортове. Предвижда се увеличение на месечните средства и за треньорите.


Коментари

Гледайте също