Новини 26 October 2023

  • 26 October 2023
  • 1,844 Преглеждания

Полицейска акция в "Република" в навечерието на местните избори
Специализирана полицейска операция, насочена срещу търговията с гласове, се провежда два дни преди местните избори в Хасково. Днес голяма част от ресурса на ОД на МВР беше съсредоточена в ромския квартал „Република“.Службите не откриха нарушения при регистрациите по настоящ адрес в област Хасково
Комисията към Областна администрация – Хасково не откри нарушения в регистрациите по настоящ адрес. Припомняме, че извънредната проверка започна, след като стана ясно, че в 28 хасковски села има необичаен скок на регистрациите преди местните избори.


12-годишно момиче падна от втория етаж на училище "Св. Климент Охридски"
12-годишно момиче е паднало от прозорец на втория етаж на Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Хасково. Инцидентът е станал днес по време на голямото междучасие. Момичето е със счупени крак и ръка. Тo е настаненo за наблюдение в Отделението по неврохирургия.


В Харманли след гонка заловиха девет нелегални мигранти
След гонка полицията залови девет нелегални мигранти в Харманли. Те са били натъпкани в лек автомобил.


Затварят допълнителните фургони за мигранти в лагера в Любимец
Допълнителните фургони в бежанския център в Любимец са затворени от днес. Това става заради намаляване на броя на настанените мигранти в лагерите на Дирекция „Миграция“.


503 лица са постъпили на работа през септември в Хасково
503 безработни лица са постъпили на работа през месец септември в Хасково. От тях 137 са с висше образование. Областта се нарежда на 13-та позиция по показателя равнище на безработица.


Осветиха параклиса "Св. вмчк Димитър" в подножието на връх Аида
На днешния Димитровден в община Минерални бани честват двоен празник. Осветен бе най-новият параклис, носещ името на свети Димитър. Храмът се намира в подножието на връх Аида. Историята разказваме сега.


БЧК-Смолян отбеляза 145 години от създаването на червенокръстката организация
БЧК-Смолян отбеляза 145 години от създаването на организацията в България. 15 заслужили доброволци бяха отличени със значки и грамоти.


Изложба на народни музикални инструменти е подредена в Историческия музей в Димитровград
Изложба на народни музикални инструменти е подредена в Историческия музей в Димитровград. В нея са показани както често срещани, така и не толкова популярни инструменти.


10 млади дизайнери представиха в Смолян проектите си, вдъхновени от Родопите
Десет млади модни дизайнери от Европа участваха в Еко Академия. Днес те представиха проектите си в Художествената галерия в Смолян. Професионално жури оцени творбите и класира три колекции, които през следващата година ще получат финансиране за производство.


"Саяна Хасково" домакинства на "Левски"
В среща от 15-ти кръг на Трета Югоизточна лига „Саяна Хасково“ посрещна „Левски“ (Карлово). Мачът бе изместен по-рано през седмицата, заради изборите в неделя.


Юношите на "Свиленград" победиха "Хасково 2022"
„Хасково 2022“ допусна поражение от „Свиленград“. Мачът бе от шампионата за юноши до 19 години.


Радостина Лулова се готви усилено за Световното първенство по екипировъчен трибой
Петима състезатели от Спортен клуб “Юнак“ (Кърджали) ще представят България на Световното първенство по екипировъчен трибой. Сред тях е и европейският вицешампион Радостина Лулова. Първенството е в Литва.


Коментари

Гледайте също