Новини 1 November 2023

  • 1 November 2023
  • 1,851 Преглеждания

Хасковски артисти и културни деятели излязоха на протест срещу ниското заплащане
Хасково се присъедини към националния протест на дейците на културата, организиран на 1 ноември. Недоволството е срещу ниското заплащане и минималните средства от 0,4 %, отделени в бюджета за култура.Театралите в Кърджали настояват за повече средства за издръжка
Подобно на колегите си в страната и театралите в Кърджали излязоха на протест. Те поискаха промяна в методиката на финансиране.


Разбиха канал за нелегални парфюми на "Капитан Андреево"
Два буса със 138 кашона парфюми и 15 500 електронни наргилета, преминали през граничен пункт „Капитан Андреево“, са задържани в Харманли. Арестуван е мъж на 44 години.Над 20% недействителни бюлетини има в Симеоновград. Къде грешат избирателите?
Малко над 20% са недействителните бюлетини в Община Симеоновград. Предстои там отново да избират кмет тази неделя. Какви са причините за грешките и дали ще се повторят на 5-ти ноември, вижте.


Милко Багдасаров отстъпи мястото си в Общинския съвет на Кърджали
Водачът на листата на „БСП за България“ в Кърджали Милко Багдасаров се отказва от Общинския съвет. Той отстъпва мястото си на изместената с преференции Константина Карабоюкова.


Най-дългогодишният кмет в Смолянско отново спечели изборите
Най-дългогодишният кмет в Смолянска област се казва Явор Говедаров. Той ще управлява село Търън и в следващите 4 години. На първия тур е спечелил мнозинството от гласовете на съселяните си.


Малчугани от 2 детски градини поднесоха цветя пред паметника на хасковските възрожденци
Малчугани от 2 детски градини поднесоха цветя пред паметника на хасковските възрожденци. Децата вече знаят, кои са народните будители, както и съвременните им наследници. Те изнесоха и кратък рецитал пред монумента.


Наградиха победителите в конкурса за ораторско майсторство „Мисия будител“
Лауреатите от националния конкурс за ораторско майсторство за деца „Мисия будител“ бяха наградени днес в Регионалния исторически музей в Хасково. Това е второто издание на надпреварата, в която участниците трябваше да представят видеа със свои изпълнения.


Eлена Алекова представи книгата си "Моите срещи с Хасково"
Книгата „Моите срещи с Хасково“ беше представена в хасковската библиотека „Христо Смирненски“. Неин автор е Елена Алекова.


110 години от създаването си отбеляза Държавното горско стопанство в Смолян
С откриването на фотодокументална изложба Държавното горско стопанство в Смолян отбеляза 110 години от създаването си. Тържеството беше във фоайето на Родопския драматичен театър.


Григор Димитров подчини световния номер 3 Данийл Медведев
Григор Димитров подчини световния номер 3 Данийл Медведев. В мач, продължил близо 3 часа, хасковлията записа успех с 2:1 сета. На осминафиналите на Мастърс турнира в Париж Димитров ще играе срещу Александър Бублик.Кадрови проблеми в „Саяна Хасково“ преди дербито с „Несебър“
Кадрови проблеми в „Саяна Хасково“ преди дербито с „Несебър“. Двама основни играчи на червено-белите са с контузии.


Коментари

Гледайте също