Новини 7 November 2023

  • 7 November 2023
  • 1,732 Преглеждания

3 жалби за касиране на вота в Хасково
3 жалби за касиране на вота в Хасково са подадени в Общинската избирателна комисия. Две от тях са на бившия кмет Георги Иванов. Според него има нарушения в над 50 секции. Може ли да се стигне до касиране на изборите и каква е процедурата, разказваме сега.Смени в Общинския съвет на Хасково
Избраният за кмет на Хасково Станислав Дечев и още трима души излизат от Общинския съвет. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия. На тяхно място влизат следващите в листите на партиите.


„Възраждане“ ще предложи Даниела Петрова за председател на Общинския съвет в Кърджали
Ден преди клетвата на новоизбрания кмет и съветниците в Кърджали, от „Възраждане“ обявиха своята номинация за председател на Общинския съвет. От партията оповестиха, че ще стартират и подписка за преразглеждане обхвата на Синята зона.


В с. Катраница възрастни и самотни хора не могат да си оправят покривите след стихията
Смолянските села още се възстановят от бурята, която връхлетя района преди дни. Ураганен вятър отнесе покривите на десетки къщи. Днес общинска комисия описваше щетите.


Уранът във водата на Харманли е в норма
Уранът във водата на Харманли и селата Надежден и Остър камък вече е в норма. Това показват последните изследвания на ВиК – Хасково. Въпреки това от РЗИ все още не са отменили забраната за консумация на водата. Очаква се това да стане, след като от здравната инспекция направят собствено изследване.


Възстановяват дюкера под р. Арда в Кърджали
Строителните дейности по възстановяването на шахтата и дюкера на десния бряг на река Арда в Кърджали са към своя край. С изграждането им ще приключи и дългогодишното изливане на отпадни води в язовир „Студен кладенец“


Археолози разкриха част от крепостта "Света Неделя"
Приключиха разкопките на крепостта "Света Неделя" в едноименната местност между Златоград и Неделино. Те се извършиха в рамките на 15 дни от екип на Регионалния исторически музей в Смолян.


Благотворителен концерт ще набира средства за църквата в кв. „Орфей“
Благотворителен концерт ще набира средства за довършването на църквата „Св. Иван Рилски“ в кв.„Орфей“. В него ще участват хасковски танцови и певчески състави. Той ще се проведе на 15 ноември от 18:00 часа в спортна зала „Дружба“.


Започва националният конкурс "България танцува 2023"
Над 1200 танцьори ще участват в XVII-то издание на Националния танцов конкурс "България танцува`2023" в Димитровград. Той ще се проведе от 10 до 12 ноември в спортна зала „Младост“.


Иван Бакърджиев с второ място в клас RC4 на Писта „Дракон“
Иван Бакърджиев с второ място в клас RC4 на Писта „Дракон“. Съотборникът му от Автомото клуб „Хасково“ Илия Вачев финишира трети.


16 медала спечелиха джудистите на Хасково на международен турнир
16 медала спечелиха джудистите на Хасково на международен турнир, организиран от „Локомотив“ (София). Хасковлии завоюваха купа за първо място при юношите младша възраст.


Коментари

Гледайте също