Новини 8 November 2023

  • 8 November 2023
  • 2k Преглеждания

Омбудсманът сезира институциите за многобройните проблеми с електронните извинителни бележки
Омбудсманът Диана Ковачева сезира всички отговорни институции за многобройните проблеми с електронните извинителни бележки. Лични лекари и родители от Хасково също категорично се обявяват срещу нововъведението. Според тях то вместо да води до облекчение, предизвиква затруднения за всички.Образуваха три дела за оспорване на изборните резултати в Административен съд - Хасково
Три дела за оспорване на изборните резултати са образувани в Хасковския административен съд. Едното дело е за нарушения в Хасково, другото касае вота за общински съветници в Димитровград, а третото е за изборите в свиленградското село Студена.


Административният съд в Кърджали гледа дело за оспорване избора на общински съветници
Административният съд в Кърджали разпореди преброяване на действителните бюлетини с преференции на кандидат за общински съветник от ПП-ДБ. Решението е по повод внесена жалба от въпросния кандидат.


Новоизбраният кмет Ерол Мюмюн и общинските съветници положиха клетва
Новоизбраният кмет на Кърджали, общинските съветници и кметовете на населените места в общината положиха клетва. На тържествената сесия бе избран и председател на Общинския съвет.В Сивино само 7 домакинства с помощ от държавата, а щетите са навсякъде
В едно от пострадалите от бурята Смолянски села - Сивино бързат да преодолеят щетите. Ремонтират се покривите на десетки къщи. Само 7 домакинства обаче ще получат помощ от държавата.


Спряха над 170 000 опити на бежанци да преминат българската граница
Над 170 000 опити на мигранти да преминат границата са били предотвратени от Гранична полиция от началото на годината досега. Най-голям бежански натиск има на българо-турската граница.


До 1,50 лв. струва килограм "Кьосе" на пазара в Хасково
Есенно изобилие на Зеленчуковия пазар в Хасково. Тази година реколтата от зеле, моркови и карфиол е богата. Продукцията е предимно българско производство. А цените са като миналогодишните.


До 15 ноември фирмите и гражданите могат да коригират декларираните от тях авансови вноски
На 15 ноември изтича срокът, в който фирмите, както и физическите лица, извършващи дейност като търговци, могат да коригират размера на декларираните от тях авансови вноски за корпоративния данък или данъка върху доходите за 2023 година. Това съобщават от офиса на НАП в Хасково.


На Архангеловден изнесоха реставрирана старинна икона на ахрангел Михаил
Храмов празник чества днес църквата „Свети ахрангели Михаил и Гаврил“ в Хасково. По този повод бе отслужена тържествена света литургия.Работилници за тъкане на стан ще бъдат организирани в РИМ - Хасково.
Работилници за тъкане на стан ще бъдат организирани в Регионалния исторически музей в Хасково. Те ще се провеждат в сряда и четвъртък. В тях ще могат да се включват ученици от 4 , 5 и 7 клас, както и уязвими групи.


Проф. Ружко Челебиев и Асен Трампов отбелязаха 75-годишнината си с обща изложба
Художниците професор Ружко Челебиев и Асен Трампов откриха обща юбилейна изложба в зала "Петър Стайков" към Клуба на дейците на културата в Смолян. Така двамата творци отбелязват своите 75-годишнини.


„Родопа“ се подсили с двама футболисти
„Родопа“ се подсили с двама футболисти. Към тима се присъединиха Николай Георгиев и Елмир Мустански.


Започнаха общинските ученически игри в Хасково
Започнаха общинските ученически игри в Хасково. В първия ден от програмата се проведоха осем футболни срещи.


Коментари

Гледайте също