Новини 10 November 2023

  • 10 November 2023
  • 3.9k Преглеждания

Новият общински съвет на Хасково проведе първото си заседание
Кметът на Хасково Станислав Дечев и новоизбраните общински съветници положиха клетва на първата тържествена сесия на новия Общински съвет. За председател на местния парламент с 27 гласа „за“ беше избрана Таня Захариева.Броят повторно бюлетините от вота на 29 октомври в Хасково
Повторно преброяване на бюлетините за общински съветници във всички секции в Хасково разпореди съдия Петър Вунов от Административния съд. Днес започна делото за касиране на изборите в областния град по жалби на седем политически формации.


Административният съд отказа да брои повторно бюлетините за кмет на с. Студена
Административният съд отказа да брои бюлетините за избор на кмет на свиленградското село Студена. Вотът беше обжалван от един от кандидатите за поста. Според Петко Пашов в изборната нощ са били допуснати нарушения от страна на членове на секционната избирателна комисия.


В Смолян на прага на зимата ул. „Гимназиална“ все още е разкопана и осеяна с ями
На прага на зимата една от най-оживените улици в Смолян
продължава да стои разкопана след т.н воден цикъл. Всеки ден хората са
принудени да се борят с дупките и ямите по нея. Кога и дали ще бъде
положен асфалт, провериха кореспондентите ни.


Хората в Кърджали настояват алеите в парк „Горубсо“ да се ремонтират
Хората в Кърджали настояват алеите в парк „Горубсо“ да се ремонтират. В момента заради корените на дърветата много от тях са неравни и труднопроходими.


Елени съсипват огради и реколта на хората от село Лисиците
Стада елени унищожават реколтата и оградите на жителите на село Лисиците. Животните слизат от дивечовъдния участък, намиращ се над язовир „Студен кладенец“.Близо 1000 души от Хасковско са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица
Близо 1000 души от Хасково и областта са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица. Това съобщават от офиса на НАП. Списъкът е за хора, които смятат, че имат или могат да развият зависимост към хазартните игри.


Половината от сигналите до РИОСВ - Хасково през октомври са срещу ТЕЦ "Марица-3"
26 сигнала на „зеления телефон“ са получили в Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково. Голяма част от жалбите са във връзка с ТЕЦ „Марица-3“ в Димитровград. Хората са сигнализирали и за различни битови сметища на територията на областите Хасково и Кърджали.


Жителите на село Книжовник възстановиха частично своята църква
Жителите на село Книжовник възстановиха частично своята църква. Преди години сградата бе в плачевно състояние, а сега дори предстои да й бъдат монтирани нови купол и кръст. За добрия пример разказваме сега.


Народната певица Златина Узунова става общински съветник
Една от най-известните родопски певици Златина Узунова става
общински съветник в Смолян. Тя е избрана от листата на Движение „Нашият
град“. Какво накара една от най-обичаните народни певици да влезе в
политиката, разказват кореспондентите ни.


Рекорден брой участици ще се включат в Националния танцов конкурс в Димитровград
Рекорден брой изпълнители ще участват в тазгодишното издание на Националния конкурс“България танцува 2023“ в Димитровград. Днес започна надпреварата със соловите изпълнения в класически и характерни танци. Утре от 11 часа в спорна зала „Младост“ ще се състои и официалното откриване.


Избраха принц и принцеса на "Фашинг 2024"
Габриела и Йоан от 11 А клас са новите принц и принцеса на Фашинга на езиковата гимназия в Хасково. Те получиха един глас повече от другите двама кандидати.


Иван Георгиев с интервю за еТВ след световната си титла по класически трибой
Иван Георгиев се завърна след участието си на Световното университетско първенство по класически трибой. Както вече съобщихме хасковлията спечели златен медал и помогна на тима си да се нареди на второ място в комплексното класиране.


Младите баскетболисти на „Хасково“ с два домакински мача през уикенда
Младите баскетболисти на „Хасково“ с два домакински мача през уикенда. Утре тимът посреща отборите на „Академик“ и на „Хебър“. Програмата започва в 9:30 часа в зала „Дружба“.


ДК към БФС наказа Тодор Колев за осем срещи
Тодор Колев с тежко наказание, след като удари съдия по време на дербито с „Несебър“. Ветеранът в състава на „Саяна Хасково“ ще пропусне осем срещи на своя тим.


Коментари

Гледайте също