Новини 03 2024

  • 3 January 2024
  • 3.3k Преглеждания

Двама пострадаха след катастрофа край хасковското село Книжовник
Двама души пострадаха при катастрофа край хасковското село Книжовник. Инцидентът стана рано тази сутрин. Причина за сблъсъка е отнето предимство.Все повече нарушители в Синята зона на Хасково
Няма повишение на таксите в Синята зона на Хасково. От Общинско предприятие “Тролейбусен транспорт” съобщиха, че абонатите са се увеличили, нарушителите също.Предлагат да се обособят паркоместа между ул.“Мара Михайлова“ и бул.“България“ в Кърджали
Обособяването на паркоместа пред някои жилищни сгради в центъра предлага предприятието, стопанисващо Синята зона в Кърджали. В момента такива липсват, а хората паркират, където могат, като често нарушават правилата.


За над 1 милион и половина лева въвеждат мерки за енергийна ефективност в Художествената галерия
Мерки за енергийна ефективност ще бъдат въведени в сградата на Художествената галерия в Смолян. Проектът на общината е финансиран с над 1 милион и 500 хиляди лева от Националния план за възстановяване и устойчивост.


Предлагат д-р Митко Василев за орден "Стара планина"
Д-р Митко Василев е предложен за удостояване с орден „Стара планина с решение на Министерския съвет. Той беше удостоен с „Почетния знак на Хасково“ през 2023-та година.Първото бебе за 2024-та година в Кърджали е момиченце
Първото бебе за 2024-та година, родено в кърджалийската болница, е момиченце. През миналата година в здравното заведение на бял свят са се появили близо 400 деца.


ЮЦДП-Смолян създаде над 154 хектара нови гори на територията си
Над 154 хектара нови гори създаде Южноцентралното държавно предприятие в Смолян в рамките на година при изпълнението на проект по Оперативна програма "Околна среда". Освен залесяването със средствата са закупени техника и оборудване. Напълно обновена е шишаркосушилнята, която е единствена по рода си.


Рядък вид птица, смятана за изчезнала като гнездяща у нас, е забелязана в Хасково
Рядък вид птица за България е била забелязана в област Хасково. Стрепетът се е смятал за изчезнал гнездящ вид в региона. Последно е бил наблюдаван преди 100 години.


Остават 5 дни за участие във фотоконкурса за най-красива коледна украса
Остават 5 дни за участие във фотоконкурса за най-красива коледна украса на тема „Хасково – светла коледна приказка“. Той се организира за втора година от местната администрация.


Тази събота баскетболният „Хасково“ гостува на „Чавдар“ (Троян)
Тази събота баскетболният „Хасково“ гостува на „Чавдар“ (Троян). Отложеният мач е от пети кръг на регион „Юг“.


Коментари

Гледайте също