Новини 29 January 2024

  • 29 January 2024
  • 4.6k Преглеждания

Георги Георгиев: Частните болници не трябва да имат достъп до средствата от НЗОК
Частните болници не трябва да имат достъп до държавния ресурс от средства в НЗОК. Това заяви народният представител на партия „Възраждане“ в Хасково Георги Георгиев. Изказването му е по повод скандала с цените на лекарствата за онкоболните.Отровни примамки са разхвърляни на различни места в Хасково, вече са загинали няколко домашни любимци
Отровни примамки са разхвърляни на различни места в Хасково. Това сигнализират от Киноложко сдружение "Аида" -Хасково“. Вече са загинали няколко домашни кучета и котки. Притесненията са, че разпространението на отровата ще продължи и може да пострадат и хора.


С 50 милиона лева ще ремонтират ГП "Капитан Андреево"
С 50 милиона лева ще ремонтират най-големия граничен пункт в Европа и втори в света „Капитан Андреево“. За целта от агенция „Митници“ са обявили обществена поръчка за избор на изпълнител. Тя е за проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор. Общият срок за изпълнение е не повече от 365 календарни дни.


Откриха над 1 милион къса контрабандни цигари в мебели на ГП "Капитан Андреево" "
Над 1 милион къса контрабандни цигари иззеха митническите служите на Граничен пункт "Капитан Андреево". Контрабандата е била скрита сред официалния превозван товар - мебели.


Звукозапис, тръбящ „Оставка“, кънтеше днес пред сградата на община Хасково
Звукозапис, тръбящ „Оставка“, вървеше днес пред сградата на община Хасково. Инициатор на статичния протест е Симон Зенопян от Коалиция „Да, България“. Недоволството е във връзка с отказ на местната администрация да издаде пропуск на мъжа, с който да може да паркира пред общината.


В Кърджали планират изграждане на нов мост над р. Арда в рамките на града
Ръководството на община Кърджали планира да изгради нов мост над река Арда в рамките на града. Проектът е заложен в програмата за управление на местната власт 2023-2027г.


Недостиг на кръв в болницата в Кърджали
Болницата в Кърджали изпитва недостиг на кръв за преливане. От отделението по Трансфузионна хематология призовават повече хора да даряват кръв.


Областната болница в Смолян е привлякла 15 млади лекари
15 млади лекари са назначени в Областната болница в Смолян за последните три години, съобщиха от здравното заведение. В момента се обучават 14 специализанти.


Осем пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации за доходите
Осем пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица. Това са централите в Хасково и Димитровград, както клоновете в Харманли, Симеоновград, Свиленград, Тополовград, Любимец и Ивайловград. От старта на данъчната кампания, 10 януари, трима души са изпратили формулярите си към НАП по пощата.


С 32 златни медала за трофеи приключи ловния сезон в Смолянско
С 32 златни, 39 сребърни и 30 бронзови медала за трофеи завърши ловния сезон за групов лов в Смолянска област. От Регионалната дирекция по горите съобщиха, че популацията на дива свиня се е увеличила. На територията са преброени 3356 прасета.


Хасковските баскетболисти загубиха домакинския си мач срещу "Хебър"
„Хебър“ победи „Хасково“ в среща от поредния кръг на район „Юг“ в баскетболната „А“ група. Дербито се игра в зала „Дружба“, домакините загубиха при резултат 108 на 118 точки.


Коментари

Гледайте също