Новини 31 January 2024

  • 31 January 2024
  • 3.4k Преглеждания

Земеделските производители от Хасково са заплашени от фалит заради вноса от Украйна и ниските субсидии
Земеделци от Хасково излязоха на протест. Хората искат по-големи субсидии и контрол върху вноса на зърно от Украйна. Родните производители споделиха, че са изправени пред фалит. Настояват държавата да вземе спешни мерки.Село Брезе се готви за протест заради липса на субсидии
Жители на девинското село Брезе се готвят за протест. Причината е, че за населеното място няма заделени средства в капиталовия списък на община Девин за тази година.


От утре Хасковска област е в грипна епидемия
Официално обявиха грипна епидемия в Област Хасково. Тя е в сила от 1 до 5 февруари. Засега ваканция за учениците няма да има.Войната по пътищата в Хасковска област продължава
Войната по пътищата продължава. Тежките пътно-транспортни произшествия в Хасковска област се увеличават. Това сочат данните на Пътна полиция. Загиналите през 2023 година хора са повече от предходната 2022.


Укрепват свлачището край джебелското село Овчево със средства от републиканския бюджет
Свлачището край джебелското село Овчево ще бъде укрепено със средства от републиканския бюджет. Това става ясно в отговора на Пътната агенция след запитване от еТВ.


Две автобусни линии отпадат от транспортната схема на област Хасково
Две автобусни линии ще отпаднат от транспортната схема на област Хасково. Маршрутите са от областния център в посока Свиленград и Крумовград. Решението беше взето на заседание на Комисията по транспорт при областния управител.


Над 84 000 „маркови“ стоки задържаха митническите служители на "Капитан Андреево"
Над 84 000 текстилни изделия, спортни обувки и чанти задържаха митническите служители на "Капитан Андреево". Контрабандните стоки са намерени при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.Пръскат срещу вредителя борова процесионка в Смолянско
Над 10 000 декара борови гори на територията на Южноцентралното държавно предприятие в Смолян са предвидени за авиоборба с вредителя борова процесионка. Горските смятат да проведат и механична обработка на площ от над 1400 декара.Богата културна програма през февруари в хасковската библиотека
Редица събития организира хасковската библиотека „Христо Смирненски“ през февруари. Културната програма включва представяне на книги, творчески срещи, четене на приказки и изложба.


23-годишен мъж от Кърджали обучава 7-годишни деца по програмиране и роботика
Студент от Кърджали е създател на първото в града училище по програмиране и роботика за деца. В обучението участват два малки робота.


Божидар Саръбоюков завърши на 4-то място на престижен турнир в Чехия
Божидар Саръбоюков завърши на 4-то място в скок на дължина на международния турнир в Острава, Чехия. Българският атлет номер 1 постигна резултат от 7 метра и 83 см.


Коментари

Гледайте също