Новини 1 February 2024

  • 1 February 2024
  • 4.4k Преглеждания

Прецедент: Касираха изборите за общински съветници в Хасково
Административният съд обяви за недействителни изборите за общински съветници в община Хасково от 29 октомври миналата година. Решението на съдия Петър Вунов е от днес. Резултатите от вота бяха обжалвани от шест политически формации.Две нови специалности в държавния план-прием след 7 клас в Хасковска област
Две нови паралелки за ученици след 7-ми клас ще има в Хасковска област. Това са възобновяеми енергийни източници и електропромишленост и текстил. Специалностите ще се изучават в професионалните гимназии в Димитровград и Харманли. Това стана ясно днес по време на обсъждането на план-приема за учебната 2024 – 2025 г.


Обявиха обществена поръчка за ремонт на детелината на "Орфей" и ЖП надлеза на бул. "Съединие" в Хасково
Община Хасково обяви обществена поръчка за основен ремонт на мостови съоръжения при пътен възел „Орфей“ и на железопътен надлез на бул. „Съединение“. Към момента и двете съоръжения не са в задоволително състояние.


Предстои ремонт на пътя Хасково-Пловдив
Дългочаканият ремонт на пътя Хасково-Пловдив на територията на Хасковска област е напът да се реализира. Това заяви временният директор на Областното пътно управление Соня Атанасова.


Ремонтират 17 централни улици и пет основни пътни артерии в община Кърджали
В Кърджали ще стартира основен ремонт на 17 улици в централната част на града и пет възлови пътни артерии в общината до няколко месеца. Финансовата стойност на ремонтните дейностите е малко над 23 млн. лв.


1438 лв. месечно са необходими на един човек за нормален живот в България
1438 лв. е необходимата заплата за издръжка на едно лице. Това сочат разчетите на КНСБ за месец декември 2023-та година. Според данните увеличението на доходите на българина вече изпреварва инфлацията. Над 1 600 000 души обаче живеят с по-ниски доходи.


Започна приемът на заявления за снабдяване с дърва за огрев в Смолян
От днес до 31 март хората, които желаят да се снабдят с дърва за огрев в Смолян, могат да подадат заявления до кмета на населеното място. Горските напомнят, че общото количество, което едно домакинство може да закупи е до 10 кубични метра.


Хасково се преклони пред жертвите на комунистическия режим
Поклонение по повод Деня на признателност пред жертвите на комунистическия режим се проведе в Хасково. То бе пред паметната плоча на убитите от партизани хасковски офицери.


Кампания "Преоткрий и се влюби във вкуса на бобовите храни" тръгва в Смилян
Кампания "Преоткрий и се влюби във вкуса на бобовите храни" започва в родопското село Смилян. С нея ще се отбележи наближаващия Свети Валентин. Целта е да се популяризира използването на местното производство от смилянски фасул.


Книжно предизвикателство отправя димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“ към своите читатели
Книжно предизвикателство отправя димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“ към своите читатели. Първите 10 човека, които прочетат книги, отговарящи на 20 критерии, подбрани от културното средище, ще получат награди.


Регионална библиотека „Никола Вапцаров“ в Кърджали връчи призовете „Читател на годината“
Петокласничката Бахар Емин е най-четящото дете на Кърджали за миналата година. При възрастните най-много произведения е прочела Златина Брънгова. От РБ „Никола Вапцаров“ отличиха най-дейните читатели за 2023-та година.


Коментари

Гледайте също