Новини 2 February 2024

  • 2 February 2024
  • 4.4k Преглеждания

Осъдиха условно нападателя на лекаря от Спешното отделение на хасковската болница
Условна присъда получи Георги Николов, който нападна лекар от Спешното отделение на хасковската болница. Докторът е с две счупени ребра. Определението на Районен съд - Хасково е след споразумение.Окръжен съд Хасково осъди условно възрастен мъж, причинил катастрофа, завършила със смърт
Окръжен съд Хасково осъди условно възрастен мъж, причинил катастрофа, завършила със смърт. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.Кметът Мелемов: Ще се боря до край за справедлива цена на водата в Смолян
Кметът на Смолян Николай Мелемов спечели делото срещу КЕВР за увеличената цена на водата миналата година. От началото на тази има нов скок, за който градоначалникът също е завел дело и се очаква неговото насрочване в Административен съд - София.


Задържаха лекарства за синтез на наркотик на "Капитан Андреево"
Голямо количество таблетки, съдържащи псевдоефедрин, задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“. Прекурсорът се използва за производство на метамфетамин.Паркингът до Бабин пазар в Димитровград става част от синята зона
Нова система за плащане на паркинга до Зеленчуковия пазар в Димитровград ще заработи от понеделник. Посетителите и търговците вече ще заплащат престоя си чрез СМС или паркомат. Запазва се правото за еднократно 30-минутно безплатно паркиране.


Изграждат хеликоптерна площадка за болницата в Кърджали
Хеликоптерна площадка към Многопрофилната болница в Кърджали ще бъде изградена зад сградата на бившия Тубдиспансер. Здравното заведение е едно от 22-те в страната, в което ще се оказва спешна помощ по въздуха.


Специалисти от "Майчин дом" извършват прегледи в Димитровград
В Димитровград отново стартират гинекологични скринингови прегледи. Те се провеждат от специалисти от университетската болница „Майчин дом“.


Инвеститор взима на концесия двата общински басейна в Кърджали
Инвеститор е проявил интерес към общинските басейни в Кърджали. Процедурата по отдаването им на концесия ще започне още тази година.


Планетариумът в Смолян ще бъде открит до края на февруари
Обновеният Планетариум в Смолян ще заработи през февруари. Срокът на договора по проекта за рехабилитация е удължен заради оформянето на документацията.


Почистиха защитената местност "Злато поле" край Димитровград
Служители на РИОСВ -Хасково и петокласници от СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали почистиха защитената местност „Злато поле“. С инициативата бе отбелязан Световния ден на влажните зони.


Рекорден брой бадминтонисти се включиха в турнира "Братя Касабян" в Хасково
Рекорден брой участници се включват в националната верига по бадминтон „Братя Касабян“ в Хасково. Общо 270 състезатели ще играят в турнира, който продължава до 4-ти февруари.


Коментари

Гледайте също