Новини 5 February 2024

  • 5 February 2024
  • 3.9k Преглеждания

Отмениха грипната епидемия в Хасково
Грипната епидемия в Хасково се отменя. Решението беше взето днес на заседание на противоепидемичния щаб. Мерките отпадат заради спад на болните, а според данните заболеваемостта тази седмица е 178 на 10 000 души.От "Възраждане" искат оставката на кмета на Хасково Станислав Дечев
Общинският съвет на Хасково е нелегитимен и незаконосъобразен, затова трябва да бъде разпуснат. Това заявиха на пресконференция днес от партия „Възраждане“. Повод за брифинга е съдебното решение за касиране на изборите в областния град.


Един работи за двама в Районен съд Хасково
86% от делата в Районен съд Хасково през 2023 г. са завършили в срок до 3 месеца. Това сочи годишният доклад на правораздавателната институция. Председателят Пламен Георгиев коментира, че това е едно много добро темпо на работа при положение, че до октомври съдийският състав е бил наполовина.


Автосервиз в Кърджали изгоря до основи
Автосервиз в Кърджали изгоря до основи. При пожара няма пострадали хора, но са нанесени значителни материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.


Община Кърджали получава над 12 милиона лева за санирането на пет обществени сгради
До дни община Кърджали ще подпише договори с МРРБ за саниране на пет обществени сгради. Одобрени по Програмата за енергийна ефективност са две културни, една спортна и две административни институции.


С близо 30 хиляди лева подменят осветлението в музея в Смолян
Регионалният исторически музей в Смолян спечели проект пред Министерството на културата за подмяна на осветлението в част от експозиционните зали. За новите лед лампи и прожектори се отпускат близо 30 хиляди лева.


Кметството в село Брезе "плаче" за ремонт
Кметството в девинското село Брезе спешно се нуждае от основен ремонт. Рехабилитация на сградата не е извършвана от построяването й.Започна реставрацията на стенописите в Кирковото училище
Започна реставрацията на стенописите в Кирковото училище. Най-голямата стая, която е украсена с богати декорации, е почти готова. Предстои обновяването на още 3 помещения.


Организираха прочит на приказки в детския отдел на хасковската библиотека
Организираха прочит на произведения в детския отдел на хасковската библиотека. Инициативата „Часът на смелите приказки“ беше насочена към по-малките ученици по време на междусрочната ваканция.РБ „Никола Вапцаров“ в Кърджали обогати фонда си с 1500 нови заглавия
C близо 1500 книги обогати фонда си Регионална библиотека „Никола Вапцаров“ в Кърджали. Новата литература е закупена по спечелен проект към Министерството на културата.


Започна Международният конкурс "Творчество без граници"
За 15-та година започна Международният конкурс „Творчество без граници“ в Хасково. Той се организира от компютърна школа „Вале“. Очаква се и тази година на награждаването на победителите да пристигне вицепремиерът и патрон на конкурса Мария Габриел.


Ирен Саръбоюкова спечели бронзов медал на балканския шампионат по лека атлетика
Ирен Саръбоюкова спечели бронзов медал на балканския шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 г. в зала. Състезателката на „Хеброс“ се класира на трето място в скока на дължина. Тя завърши състезанието с постижение от 182 сантиметра."Саяна Хасково" загуби от "Загорец" в контролна среща
„Саяна Хасково“ загуби в последната си контрола от зимната подготовка. Тимът отстъпи пред „Загорец“.


Победа и загуба за „Асти «91“ в третия кръг от мъжката „Б“ група
Победа и загуба за „Асти «91“ в третия кръг от мъжката „Б“ група. След поредните два мача хасковлии са на второ място в първенството.


270 състезатели се включиха в националната верига по бадминтон „Братя Касабян“
270 състезатели се включиха в националната верига по бадминтон „Братя Касабян“, която се проведе в Хасково. Участие записаха бадминтонисти от България, Гърция и Украйна.


Коментари

Гледайте също