Новини 7 February 2024

  • 7 February 2024
  • 4k Преглеждания

Сигнал за бомба в училище вдигна на крак полицията в Димитровград
Сигнал за бомба вдигна на крак полицията в Димитровград. Случката се разигра в ПМГ „Иван Вазов“. Всички ученици и учители бяха евакуирани. За щастие тревогата се оказа фалшива.Полицаите в Хасково са хванали най-много наркотици в цялата страна
55% са разкритите престъпления в Хасковска област през 2023 г. Това сочи отчетът на ОД на МВР. В региона са регистрирани общо 2727 престъпления, 16% от които са икономически, а останалите - криминални.


Втори ден продължава протестът на земеделските производители в Хасково
Втори ден продължава протестът на земеделските производители в Хасково. Фермерите настояват за законови промени и прекратяване на нелоялния внос. Недоволстващите ще продължат блокадите и следващите дни, ако исканията им не бъдат изпълнени.


Скиор изхвърча от писта "Мечи чал" и загина
Трагичен инцидент стана на "Мечи чал" в Чепеларе. 21-годишен скиор загина, след като изхвърча от пистата.


Катастрофа на Ардинския мост в Кърджали
Лек автомобил се блъсна тази сутрин в мантинела на Ардинския мост в Кърджали. При инцидента няма сериозно пострадали хора. Щетите са материални.


НАП предупреждава фирмите с големи материални запаси
Близо 7 000 фирми в страната са получили предупредителни писма от НАП за нелогично високи материални запаси на обща стойност почти 5,6 млн. лв. Една от причината е, че са посочили в счетоводните си баланси значително увеличение на съхраняваните в склад стоки.


Болницата в Кърджали е изчистила всичките си задължения
Многопрофилната болница в Кърджали е завършила 2023-та година с положителен финансов резултат. Здравното заведение няма просрочени задължения.


Иса Делиимамов от ДПС влиза в Общинския съвет на Хасково
Иса Делиимамов от ДПС влиза в Общинския съвет на Хасково. Той заема мястото на Росен Атанасов, който почина на 25 януари. Очаква се новият общински съветник да положи клетва на следващото заседание на местния парламент.


Актьорите в Смолян недоволстват срещу създаването на Общински културен център
В Смолян писмо до местния парламент с искане за създаване на
Общински културен център притесни сериозно трупата на театъра в града.
Към недоволството се присъединиха и съветници от опозицията.


Хасково се преклони пред паметта на Капитан Петко Войвода
124 години от смъртта на Капитан Петко Войвода отбеляза днес Хасково. Цветя пред паметника на българския революционер поднесоха заместник-областният управител Митко Петров, общински съветници, представители на ТД “Г. Сапунаров“ и възпитаници от 4 училища в града.


Кулинарна изложба със зимни гозби се проведе днес в НЧ „Никола Йонков Вапцаров – 1964“
Кулинарна изложба със зимни гозби се проведе днес в Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров" в Хасково. За победителите бяха осигурени награди.


Григор Димитров научи името на първия си съперник на турнира в Марсилия
Григор Димитров научи името на първия си съперник на турнира в Марсилия. Хасковлията ще играе срещу Себастиан Корда.


Боксьорът Ергюнал Сабри се възстановява успешно след операцията, вече тренира в залата
Два месеца след операцията на ръката най-добрият кърджалийски боксьор Ергюнал Сабри отново е в залата. Той провежда леки тренировки с амбицията да влезе изцяло във форма през април, когато ще се проведе Европейското първенство.


Коментари

Гледайте също