Новини 8 February 2024

  • 8 February 2024
  • 4k Преглеждания

Пет семейства останаха без дом след пожар в хасковския квартал "Република"
Пет семейства останаха без дом след голям пожар, разразил се снощи в хасковския квартал „Република“. Днес на мястото все още имаше пожарникари. През деня на посещение пристигнаха и служители на агенция „Социално подпомагане“.4 часа продължи протестът на земеделските производители в Хасково
С час повече бе удължен днешният протест на земеделските производители в област Хасково. За трети ден те блокираха 2 международни пътя в региона. Ако исканията им не бъдат приети, фермерите заплашват с безсрочни протести.


Над половин милион къса цигари задържаха митническите служители на "Капитан Андреево"
Над 500 000 къса цигари задържаха митническите служители на "Капитан Андреево". Те са открити при три отделни проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция.


Ново общинско предприятие ще менажира работата на трите оркестъра в Хасково
Създават ново общинско предприятие, което ще менажира работата на трите оркестъра в Хасково. Тъй нареченият Културен институт ще може да кандидатства по Европейски програми за финансиране на дейности.


В Смолян актьорите ще поискат общината да върне на държавата сградата на театъра
В Смолян продължава недоволството срещу намерението на местната власт да създаде Общински културен център. Опасенията са, че това може да доведе до ликвидирането на Родопския драматичен театър. Десетки творци се обявиха против централизирането на културата в една институция с един директор. Предложението е внесено като докладна записка за сесията на Общинския съвет в петък.


НАП проверява заведения за хранене на длъжници
Националната агенция за приходите стартира проверки в заведения за хранене в цялата страна, които имат стари задължения към бюджета. Контролните действия се извършват съвместно от екипи на „Фискален контрол“ и публични изпълнители от дирекция „Събиране“.


Разширяват площта за напояване в област Хасково
Разширяват площта за напояване в област Хасково. Тя ще бъде увеличена с близо 40 000 дка. Дейностите започнаха преди два месеца и трябва да приключат до първи май.


Над 180 камери в парковете и по пътищата на Кърджали ще следят за нередности
Над 180 камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в паркове и невралгични точки по пътищата в Кърджали. Съоръженията ще следят за нередности и вандалски прояви.


Екоинспекцията в Хасково състави 8 акта за нарушения през януари
60 проверки на 50 обекта в областите Хасково и Кърджали извършиха екоинспекторите през януари. В рамките на осъществения контрол са дадени 17 предписания. Съставени са и 8 акта за установяване на административни нарушения.


Дебютната книга на Добрина Ангелиева беше представена в Смолян
В пълната зала на читалище "Орфееви гори" в Смолян беше представена дебютната книга на Добрина Ангелиева. Авторката е инспектор в полицията, но отделя време и за писане. Книгата е издадена с подкрепата на Министерството на културата.Музеят в Кърджали готви различни инициативи за деца
И тази година Регионалният исторически музей в Кърджали ще организира множество инициативи за деца. В голямата си част това са работилници, посветени на българските празници и обичаи.


Коментари

Гледайте също