Новини 9 February 2024

  • 9 February 2024
  • 3.9k Преглеждания

Валентин Пашов: Светофарите в Хасково са в окаяно състояние
Светофарите в Хасково са в окаяно състояние. А шофьорите масово нарушават правилата, като най-често минават на червена и жълта светлина. За това сигнализира автоинструкторът Валентин Пашов. Според него именно това е причината за увеличението на пътно-транспортните произшествия в града.



Една партия и един общински съветник жалят касирането на изборите в Хасково
Една партия и един общински съветник са подали жалби срещу решението на Административния съд за касирането на изборите в Хасково. Срокът за обжалване все още не е изтекъл.



Колони от коли се образуваха заради протеста на фермерите в Хасково
Четвърти ден земеделците протестираха. Те затвориха два международни пътя в Хасково. Фермерите настояват за промени в закона и прекратяване на вноса на зърно от Украйна. Заради блокираните пътища се образуваха колони от коли, а някои от шофьорите бяха отбивани.


Животновъдите в Кърджали затвориха пътя за „Маказа“ и поискаха оставката на министър Вътев
Протестът на земеделците в Кърджали започна с едночасова блокада на пътя за “Маказа“. Животновъдите поискаха оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев.


Наркотици, безакцизни тютюневи изделия и контрабандни килими иззеха полицаите в Хасково по време на акция
Наркотици, безакцизни тютюневи изделия и контрабандни килими иззеха полицаите в Хасково по време акция. По случаите са образувани 3 досъдебни, 2 бързи производства и 3 преписки.


Министърът на културата поряза желанието на смолянските актьори сградата на РДТ да се върне на държавата
Кметът на Смолян Николай Мелемов оттегли докладната си за създаването на Общински културен център. Действието му бе продиктувано от недоволството на актьорите в града.



Министър Кръстев: Изготвя се нова методика за подпомагане на театрите в страната
Изготвя се нова методика за подпомагане на театрите в различните региона на страната. Това съобщи при посещението си в Кърджали министърът на културата Кръстю Кръстев. Той се ангажира до дни да се даде отговор на въпроса, защо се бави съгласувателното писмо за ремонта на Художествената галерия в родопския град.


Няма избран началник след проведения конкурс на РУО - Хасково
Няма избран началник на Регионалното управление на образованието в Хасково след проведения конкурс. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. За ръководното място се бореха 5-ма кандидати. До насрочване на нов конкурс на позицията остава временно изпълняващата длъжността Силвия Касабова.


Мартениците в Хасково поскъпнаха
Мартениците в Хасково поскъпнаха. Това показа наша репортерска проверка на Базар в центъра на града. Има ли вече интерес към амулетите за здраве, вижте.


Григор Димитров излиза тази вечер в четвъртфинален мач от тенис турнира в Марсилия
Григор Димитров излиза тази вечер в четвъртфинален мач от тенис турнира в Марсилия. Негов съперник е Артур Риндеркнеш. В предишния си мач хасковлията победи Себастиан Корда с 2:0 сета.


Дерби мач през уикенда. Утре „Саяна Хасково“ излиза срещу „Димитровград“
Дерби мач през уикенда. Утре „Саяна Хасково“ излиза срещу „Димитровград“.


26 години от олимпийския медал на Катя Дафовска отпразнува Чепеларе
Със Зимен олимпийски ден Чепеларе отбеляза 26 години от златния медал на Екатерина Дафовска в биатлона от Олимпиадата в Нагано. На писта "Дьортевото" имаше много забавни игри и състезания.


Министърът на културата поряза желанието на смолянските актьори сградата на РДТ да се върне на държавата
Кметът на Смолян Николай Мелемов оттегли докладната, която
предвиждаше общински съвет да даде съгласието си за създаване на
Общински културен център.
Действието му бе продиктувано от недоволството на културните институции
и актьорите в града. Въпросът бе обсъден и с министъра на културата
Кръстю Кръстев.



Коментари

Гледайте също