Новини 12 February 2024

  • 12 February 2024
  • 3.6k Преглеждания

Голям пожар избухна в блок в хасковския квартал „Орфей“
Голям пожар избухна вчера в блок в хасковския квартал „Орфей“. 9 души са транспортирани до болницата след обгазяване. Днес хората продължаваха да чистят апартаментите си.



Задържаха 47-годишна свиленградчанка за опит за контрабанда на наркотици за над 1 700 000 лв.
Задържаха 47-годишна свиленградчанка за опит за контрабанда на наркотици за над 1 700 000 лв. през граничен пункт „Капитан Андреево“.Тя е пътувала от България към Турция. Жената е опитала да пренесе близо 48 кг марихуана и 3.3 кг кокаин, скрити в тайник на микробус. Образувано е досъдебно производство. Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ .



Голямо количество „маркови“ стоки задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево
Над 22 тона фалшив прах за пране и близо 20 000 „маркови“ стоки откриха митническите служители на ГП Капитан Андреево. Контрабандните артикули са намерени при две отделни проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция.


Регионалният министър обсъди с кметове от смолянско наболели проблеми
От месец март ще започнат спешни аварийни ремонти на пропаднали пътни участъци в Смолянска област. Това обяви регионалният министър Андрей Цеков след срещата си с кметове от областта. Обсъдени са били много пътни проекти.


От “Възраждане“ предлагат да се изгради алтернативен обходен път на Кърджали
От Политическа партия “Възраждане“ в Кърджали предлагат да се изгради алтернативен обходен път, който да изведе трафика от града. Предстои по предложението да бъде изготвен проект.


Рекорден брой сигнали за онлайн престъпления срещу деца за 2023г
Рекорден брой сигнали за онлайн престъпления срещу деца са обработени от Националния център за безопасен интернет за 2023г. 95% от тях са свързани със сексуалната експлоатация. Днес в зала „Хасково“ се проведе среща-дискусия, свързана с безопасното използване на интернет, с ученици от ПМГ“Акад. Боян Петканчин“


В Кърджали започва акция по разчистване на спрените от движение автомобили, заемащи паркоместа
Общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ в Кърджали започва акция по разчистване на спрените от движение автомобили по паркингите в града. Тя ще стартира с поставяне на предупредителни стикери по колите.


Приемат заявления за участие в инициативата "Украси дърво за 1-ви март"
За дванадесета поредна година Школата по етнография към Младежки център - Хасково организира празничната мартенска инициатива „Украси дърво за първи март.“ В нея могат да участват всички училища и детски градини на територията на общината. Крайният срок за записване е 23-и февруари.


В Смилян учениците хапнаха здравословни бургери от фасул
Бургери от смилянски фасул ядоха възпитаници на ОУ "Св. Св. Кирил и Методй“ в Смилян. Здравословната храна бе приготвена по повод Световния ден на бобовите култури, който се чества от Юнеско и Световната организация по прехраната.


Григор Димитров загуби финала в Марсилия
Григор Димитров загуби финала в Марсилия. Хасковлията отстъпи с 2:0 сета пред Юго Умбер. Французинът спечели отделните части с 6 на 4 и 6 на 3 гейма.


"Саяна Хасково" победи "Димитровград" в областен финал за купата на АФЛ
„Саяна Хасково“ е областен първенец в турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Червено-белите победиха „Димитровград“ с 4:0.



Стефани и Габриела Стоеви спечелиха титлата на международен турнир по бадминтон в Баку
Стефани и Габриела Стоеви спечелиха титлата на международен турнир по бадминтон в Баку. Хасковлийки победиха на финала вторите в схемата Жозефин У и Катрин Чой от Канада с 2:0 гейма.
Надпреварата бе квалификация за Олимпийските игри в Париж.


Волейболният „Раковски“ с категоричен успех в първенството за девойки
Волейболният „Раковски“ с категоричен успех в първенството за девойки. Димитровградчанки победиха състезателките от Панагюрище.


Състезателите на „Компас '94“ с успехи на Държавното първенство по ски ориентиране
Състезателите на „Компас '94“ с успехи на Държавното първенство по ски ориентиране. Хасковлии стигнаха до отличия в индивидуалните стартове и при щафетите.


Коментари

Гледайте също