Новини 20 March 2024

  • 20 March 2024
  • 8.5k Преглеждания

30 милиона лева отпусна държавата на община Димитровград за ремонт на 6 обекта
Шест споразумения за ремонт на различни обекти подписа община Димитровград с Министерския съвет. Общата стойност на безвъзмездното финансиране от страна на държавата е в размер на 30 милиона лева.Водопроводи и общински път в Харманли ще бъдат ремонтирани за близо 6,5 млн.лв.
С близо 6,5 милиона лева ремонтират няколко водопровода и общински път в Харманли. Проектите са одобрени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


В Баните ще правят велоалея и туристическа пътека покрай реката
Два проекта на община Баните получиха одобрение от регионалното министерство и вече има подписано споразумение за изпълнението им. Проектните предложения са за около 2 милиона лева.


Ремонтират съоръженията в парк „Арпезос-Север“ в Кърджали
В парк „Арпезос-Север“ в Кърджали започна подновяване на изпочупените и овехтели съоръжения. Много от тях са в лошо състояние в резултат на вандалски прояви.


Акция срещу вноса на ментета на "Капитан Андреево"
Близо 36 000 фалшиви маркови стоки задържаха митническите служители на "Капитан Андреево". По-голямата част от тях са текстилни изделия със знаци на търговски марки. Артикулите са открити в периода от 11 до 15 март при проверки на три товарни автомобила и четири автобуса, влизащи в страната от Турция.


Над 1 100 дружества от Хасково и областта декларираха данъците си от старта на кампанията
Над 1 100 дружества от Хасково и областта са подали годишните си декларации от старта на кампанията 1 март до момента. В рамките на седмица пък над 2 100 граждани са подали предварително попълнени декларации за облагане на доходите на физическите лица. Услугата е достъпна в сайта на НАП от 12 март.


Община Хасково приема документи за финансиране на инвитро и инвиво процедури
Община Хасково приема документи за финансиране на инвитро и инвиво процедури на двойки с репродуктивни проблеми. Кандидатстването ще продължи до края на април, след което комисия ще разгледа заявленията.


Провеждат безплатни прегледи за туберкулоза в Хасково
Безплатни прегледи за туберкулоза се провеждат в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково. Кампанията е по повод 24-ти март, когато отбелязваме Световния ден за борба със заболяването.


Пиесата "Голямото влизане" ще се играе в петък в ОНЧ "Заря" в Хасково
Първата за тази година пиеса подготвя театър „Арлекин“ към ОНЧ „Заря“ в Хасково. Тя е със заглавие „Голямото влизане“ и в нея ще играят 6-ма от младите актьори на трупата. Представлението ще се състои на 22 март в малката зала на читалището.


Млади рок музиканти представят първата си авторска песен
Хасковската младежка рок група „Prima vista“ представи първото си авторско парче. Клипът към песента „Screaming“ бе пуснат преди дни в социалните мрежи и предизвика голям интерес сред хасковската общественост.


От 20 март децата на Смолян могат да карат безплатно ски в Пампорово
От 20 март до края на ски сезона децата на Смолян ще могат да ползват безплатен достъп до съоръженията в Пампорово. В общината вече се приемат заявления от желаещите за издаване на карти."Саяна Хасково" се класира за зонален финал в турнира за купата на АФЛ след успех над "Атлетик"
“Саяна Хасково” се класира за зоналния финал в турнира за Кулата на Аматьорската футболна лига. Червено-белите победиха “Атлетик” с 2:1.


Международен ултрамаратон в Момчилград събира любители на спорта от страната и чужбина
Близо 400 души от страната и чужбина се очаква да вземат участие в Първия международен ултрамаратон в Момчилград. Спортното събитие под името „Родорок“ ще се проведе в периода 8-9 юни.


Коментари

Гледайте също