Новини 21 March 2024

  • 21 March 2024
  • 8.1k Преглеждания

Арестуваха общински съветник от ГЕРБ - Хасково
Общинският съветник от ГЕРБ - Хасково Здравко Узунов е бил арестуван заради грубо поведение към полицаи. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха за еТВ от прокуратурата. От полицията отказаха коментар.Близо 90 млн. лв. ще струва изграждането на околовръстен път на Хасково
Близо 90 млн. лв. ще струва изграждането на околовръстен път на Хасково. Инвестицията беше представена на обществено обсъждане от Агенция „Пътна инфраструктура“. За финансирането на проекта ще се кандидатства пред Европейския съюз.


Контрабанда на анаболи спряха на "Капитан Андреево"
425 опаковки с лекарствени средства намериха митническите служители на Капитан Андреево при проверка на лек автомобил. Контрабандните медикаменти са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.


Живущи в кърджалийския кв. “Възрожденци“ недоволстват срещу издигането на жилищна сграда
Живущи в блокове 51 и 52А в кърджалийския квартал „Възрожденци“ излязоха днес на протест. Причината е издигането на жилищна кооперация на метри от домовете им.


Обявиха обществена поръчка за седем милиона лева в Димитровград
Обществена поръчка за събиране и транспортиране на смесени битови отпадъци, поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване, зимно поддържане и снегопочистване обявиха от община Димитровград. Тя е на стойност малко над 7 000 000 лева без ДДС.


В Момчиловци прилагат метода "по боклука им ще ги познаете"
Нов метод за установяване на нарушители, създаващи нерегламентирани сметища, прилагат в смолянското село Момчиловци. Издирват ги по намереното в изхвърления боклук. До сега са установени трима души, глобата е от 500 до 5000 лева.


Курсанти от Академията на МВР представиха възможностите за обучение пред ученици от Ивайловград
Курсанти от Академията на МВР представят пред ученици от Хасково възможностите и условията, които предлага висшето учебно заведение. Младежите ще посетят 6 училища на територията на областта. Първата среща се състоя с ученици от Ивайловград.


В Астрономическата обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали бе открит дигитален планетариум
В Астрономическата обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали бе открит дигитален планетариум. Придобивката е част от проект по програма към Министерството на образованието и науката, съфинансиран от общината.


Смолянски общини се обединяват за развитие на устойчив туризъм
Смолян, Чепеларе, Баните и Златоград подготвиха обща концепция за развитие на устойчив туризъм, създаване на нови атракции и опазване на културно-историческото наследство. Предвидени са множество дейности на територията на четирите общини.


Изложба на 23 абстрактни картини е подредена в ХГ“Форум“ в Хасково.
Изложба на 23 абстрактни картини е подредена в ХГ “Форум“ в Хасково. Те са дело на художника Орхан Исмаил от Разград. Експозицията е озаглавена „Пътеки“ и включва последните творби на автора.


Пролетна изложба откри Дните на отворените врати в УНСС-Хасково
Пролетна изложба „Духът прави силата“ бе открита в Дните на отворените врати в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. Част от картините са дело на 12-класници от три гимназии в града. Бъдещите студенти присъстваха на среща- разговор, на която бяха представени бакалавърските програми на Центъра.


Промениха датата на мача между баскетболния „Хасково“ и „Академик“
Промениха датата на мача между баскетболния „Хасково“ и „Академик“. Двубоят ще се играе следващата седмица.


Коментари

Гледайте също