Новини 26 March 2024

  • 26 March 2024
  • 3.6k Преглеждания

Тежка катастрофа взе жертва на пътя в Свиленград
Жена загина при тежка катастрофа в Свиленград. Друга е с опасност за живота в болница в Пловдив.Голямо количество риба е измряла в река Банска край с. Добрич
Голямо количество риба е измряла в река Банска край димитровградското село Добрич. За проблема сигнализираха рибари. Според тях подобно явление се забелязва всяка година по едно и също време. Хората настояват институциите да вземат мерки и да извършат щателна проверка на случая.


Отдават под наем два парка в Хасково
Община Хасково търси концесионер за парк „Илинден“ и подготвя търг за парк „Бяло море“. И двете площи ще бъдат отдадени под наем за срок от 10 години. Наемателите ще имат задължение да поддържат зелените пространства в добро състояние.


Хасковското мюфтийство иска да прави Обреден дом в село Маслиново
Сградата на старото кметство в село Маслиново да се предостави за безвъзмездно ползване на Районното мюфтийство. Това предлага с докладна записка кметът на Хасково Станислав Дечев.


АПИ обяви обществена поръчка за довършване на ремонтните дейности по пътя Белица-Загражден
След три години обмисляне АПИ обяви обществена поръчка за довършване на ремонтните дейности по пътя от смолянското село Загражден до пловдивското Белица. През това време част от изградената инфраструктура е започнала да се руши.


Хасково отбеляза Деня на Тракия и 111 години от Одринската епопея
Хасково отбеляза Деня на Тракия и 111 години от Одринската епопея. Пред паметника на Десети пехотен родопски полк се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя. Програмата включваше празнични слова, музикални и танцови изпълнения.Община Кирково отбеляза 110 години от основаването си
Община Кирково навърши 110 години. Юбилеят бе отбелязан с богата музикална програма.


ЕГ в Смолян организира благотворителен концерт и базар в помощ на Фондация „Искам бебе“
Ученици от Езиковата гимназия в Смолян организираха благотворителен базар и концерт. Средствата от тях ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“. Важна цел на събитието бе да се даде гласност на проблема при двойките с репродуктивни проблеми.


Григор Димитров записа бърза победа над Яник Ханфман
Григор Димитров записа бърза победа над Яник Ханфман. Така българинът се класира за осминафиналите на тенис турнира в Маями. Димитров спечели мача с 6-1/6-0. Тази вечер хасковлията ще играе срещу Хуберт Хуркач.


Хасковските щангисти стартираха новия сезон с успехи
Хасковските щангисти стартираха новия сезон с успехи. Джанер Али спечели две титли на Държавното лично отборно първенство.


Три месеца след контузията Ергюнал Сабри завоюва първо място на Републиканско първенство
Най-добрият кърджалийски боксьор Ергюнал Сабри спечели първо място на Държавното лично отборно първенство и Купа България в Ботевград. Това е първото му излизане на ринга след дълго лечение на травма на ръката.


Призови класирания за състезателите на хасковския клуб „Компас «94“ на турнир във Велико Търново
Призови класирания за състезателите на хасковския клуб „Компас «94“ на турнир във Велико Търново. До отличията стигнаха Дияна Янева и Росица Гаргова.


Коментари

Гледайте също